You are here:

Caz ireal în Liga 3! Un fotbalist sud-american a fost prezentat drept român surdomut şi analfabet

Caz ireal în Liga 3! Un fotbalist sud-american a fost prezentat drept român surdomut şi analfabet

Fotbal intern

Comentarii

În liga a 3-a a avut loc un incident şocant în timpul meciului dintre CSM Adjud şi Voinţa Limpeziş, unde echipa buzoiană a folosit un jucător străin sub falsa identitate a unui român U19.

Caz incredibil în Liga 3! Un fotbalist străin a fost prezentat drept român surdomut

Povestea are trăsături de film, deoarece fotbalistul în cauză a refuzat să se prezinte, directorul sportiv al echipei susţinând că este surdomut şi analfabet.

Partida, desfăşurată pe 31 august, s-a încheiat cu victorie pentru Voinţa Limpeziş, scor 1-0. Totuşi, gazdele au decis să conteste meciul la pauză, având suspiciuni că un jucător din echipa adversă nu era cel înscris oficial.

Verificările ulterioare au confirmat bănuielile: pe teren se afla un jucător străin, utilizând carnetul unui tânăr român U19, pe nume Cosmin Togan.

Ciprian Vrabie, directorul sportiv al CSM Adjud, a explicat situaţia

„Am observat că unul dintre jucătorii lor vorbea într-o limbă străină. După ce am făcut contestaţia, am avut acces la foaia de joc şi am constatat că acesta trebuia să fie un român under, dar evident nu era cazul. Am cerut arbitrului să-l identifice, iar directorul lor sportiv a spus că e surdomut şi analfabet!

După aceea, când antrenorii au studiat foaia de joc, au observat că jucătorul respectiv trebuia să fie român şi să fie sub vârsta regulamentară (under). Însă, pe teren, el vorbea într-o altă limbă cu un alt jucător de culoare. Aici ceva nu se potrivea. Cum naiba, nene? Ar trebui să fie român, şi el e altceva. Când a venit directorul lor sportiv la contestaţie, a zis: 'Băi, nene, e surdo-mut!'

Ca junior, eşti obligat să ai o copie a buletinului sau buletinul pentru a dovedi că eşti under. El nu avea acte de identitate.

Arbitrii i-au cerut să scrie pe propria răspundere că nu are actul de identitate la el şi că este surdo-mut. Nu a putut să scrie, îţi dai seama, pentru că nu ştia să scrie româneşte.

E urât. Ce să mai zici? Liga a 3-a, frate, lucruri de genul ăsta nici la liga a patra nu se mai întâmplă. Nici echipele de la comună, de la Ruginesti sau Homocea nu mai fac aşa ceva. Ce naiba? Ne batem joc? Asta e situaţia, nu ai ce să faci. Păcat de cei care au investit acolo... ceva nu se leagă", a declarat Ciprian Vrabie pentru sport.ro.

 

Afla mai multe despre: fotballiga 3strain 

viewscnt
Articole similare