Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Cazul Adeyemi 2.0”. Încă un jucător cu origini româneşti preferă naţionala Germaniei. Este considerat un viitor star

”Cazul Adeyemi 2.0”. Încă un jucător cu origini româneşti preferă naţionala Germaniei. Este considerat un viitor star

Fotbal

Comentarii

Şefii fotbalului german mai bifează o reuşită în faţa omologilor români.

Se pare că din nou Germania s-a dovedit mai atrăgătoare decât România, la nivel fotbalistic.

Cel mai talentat portar al Germaniei are origini româneşti

Site-ul gsp.ro a publicat un articol în care a evidenţiat faptul că Dennis Seimen (18 ani), considerat cel mai valoros tânăr portar al Germaniei, legitimat la VFB Stuttgart, are rădăcini puternice româneşti.

Mai exact, tatăl său - Reinhold Seimen, este un etnic german (sas) din Senereuş, judeţul Mureş. Mama sa, Ana, este româncă, originară din Bratoveşti, judeţul Vâlcea. 

Cei doi s-au cunoscut în România, apoi au emigrat în Germania, acolo unde avea să se nască şi Dennis.

Dennis Seimen s-a născut pe 1 decembrie 2005, în Germania, la Heilbronn, şi are dublă cetăţenie: germană şi română. Cu toate acestea, foarte puţini nemţi cunosc acest aspect.

  • Tânărul portar vorbeşte foarte bine limba română.

Dennis a început fotbalul la FC Heilbronn, în 2009, iar în 2013 s-a transferat la Karlsruher. Doi ani mai târziu avea să se transfere la VFB Stuttgart, unde evoluează şi-n ziua de azi.

Nu a apucat să debuteze în Bundesliga, însă este considerat viitorul portar titular al celor de la VFB Stuttgart şi chiar al naţionalei Germaniei.

  • De altfel, Seimen are 13 prezenţe pentru naţionalele U16, U17, U18 şi U19 ale Germaniei, fiind pe lista echipei U21 a ”panzerelor”.

Avem un superportar de 18 ani pe care clubul trebuie să se bazeze în viitor. Este un talent uriaş care a ajuns deja foarte departe pentru vârsta lui”, declarat Fabian Wohlgemuth, directorul sportiv al celor de la Stuttgart.

Dennis Seimen a recunoscut că, în acest an, va petrece sărbătorile în România, la Bratoveşti, locul de naştere al mamei sale.

”(Ai vizitat deja România?) Da, de mai multe ori când eram copil. De Crăciun, voi petrece vacanţa în România.

(Singur sau împreună cu cineva?) Cu mama. O să stăm la Bratoveşti, de unde se trage mama, şi la Sibiu, unde am unchi şi mătuşi. Mă bucur că o să petrec ceva timp în ţara natală a părinţilor. După emigrare, ei s-au cununat în Germania, unde m-am născut.

(Ce îţi doreşti pentru Anul Nou care bate la uşă?) Sănătate şi evoluţii cât mai bune pentru VfB Stuttgart”, i-a declarat Dennis Seimen jurnalistului român Helmut Heimann.

În viitorul apropiat, Dennis Seimen ar putea deveni al doilea jucător cu origini româneşti care va evolua în naţionala de seniori a Germaniei, după ”aripa” celor de la Borussia Dortmund, Karim Adeyemi. 

  • Mama lui Karim Adeyemi este româncă, tatăl este nigerian, însă fotbalistul a ales să reprezinte Germania la nivel internaţional.

Afla mai multe despre: dennis seimenstuttgartgermania 

viewscnt
Articole similare