You are here:

CCA a intervenit şi a făcut lumină după scandalul de la UTA - Rapid: "Ne cerem scuze". Cum a fost interpretată faza de forul condus de Vassaras

CCA a intervenit şi a făcut lumină după scandalul de la UTA - Rapid: "Ne cerem scuze". Cum a fost interpretată faza de forul condus de Vassaras

Fotbal

Comentarii

Comisia Centrală a Arbitrilor a emis un comunicat prin care oficialii forului îşi exprimă părerea în urma deciziilor controversate luate de brigada condusă de Colţescu în finalul meciului UTA - Rapid.

La scorul de 1-1, în minutul 89, UTA a marcat, iar Sebastian Colţescu a validat reuşita. Ulterior, după reluarea partidei, centralul a fost atenţionat de arbitrul de rezervă că trebuie să verifice la VAR faza din care arădenii au marcat.

Centralul a mers la marginea terenului, a revăzut faza şi a anulat golul marcat de UTA. În urma fazei controversate, CCA a emis un comunicat.

"Din cauza unei conexiuni imperfecte a căştii, arbitrul nu a reuşit să audă în cască apelul VAR sau AVAR pentru a revedea faza de joc la golul marcat de UTA ARAD, în minutul 89, pentru un posibil fault comis în faza de construcţie a atacului (APP).

Ceilalţi oficiali de joc au încercat să comunice cu arbitrul, pentru ca meciul să nu fie reluat. Din acest motiv, al patrulea oficial a intrat pe teren în timpul procedurii de reluare a jocului pentru a-i semnala arbitrului de centru că reluarea jocului nu poate avea loc ca urmare a solicitării de revizuire a fazei premergătoare înscrierii golului.

Decizia solicitării unui On Field Review (OFR) pentru un fault înainte de golul marcat a fost corectă, deoarece atacantul UTA, în încercarea sa de a lovi mingea, a cauzat un contact direct cu piciorul fundaşului Rapidului şi l-a trântit la pământ. Decizia corectă ar fi trebuit să fie fault în favoarea echipei giuleştene şi golul să fie anulat. Din păcate, momentul intervenţiei, în ciuda încercărilor oficialilor meciului, a venit târziu şi la foarte puţine secunde după ce mingea a fost pusă în joc, cu al patrulea oficial pe teren. Arbitrul a acţionat pe instinct fotbalistic şi nu conform protocolului VAR, care nu permite schimbarea deciziilor odată ce jocul a fost reluat, aşa că acestea nu pot fi schimbate. Totuşi, reluarea jocului nu a fost corectă, deoarece un jucător de la UTA era în interiorul cercului şi al patrulea oficial era deja pe teren. Prin urmare, arbitrul a revizuit incidentul şi a decis să anuleze golul.

În concluzie, ne cerem scuze pentru că din cauza faptului că nu a fost posibil ca arbitrul să audă comunicarea VAR şi a unei reacţii întârziate a oficialilor de joc s-a creat confuzie. Totuşi, în spiritul jocului, golul a fost anulat corect, fiind precedat de un fault în atac" , se arată în comunicatul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

UTA - Rapid, final cu scandal

UTA şi Rapid au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), sâmbătă seara, la Arad, într-un meci din prima etapă a noului sezon din Superligă.

Rapid, la primul meci oficial cu antrenorul nord-irlandez Neil Lennon pe bancă, a deschis scorul prin fundaşul lateral Christopher Braun (23).

UTA a egalat prin Alexandru Cîmpanu (60), jucător împrumutat de la Universitatea Craiova.

În final, arădenii au reuşit să mai înscrie o dată, prin kenyanul Johana Omondi (89), dar golul său sa a fost anulat de arbitrajul video pentru un fault comis de Loai Halaf la Filip Blazek.

Deşi centralul Colţescu a lăsat jocul să curgă, acesta a revenit asupra deciziei, după ce giuleştenii au început mingea de la centrul terenului. Arbitrul a fost atenţionat de al patrulea oficial şi abia atunci a consultat sistemul VAR. Astfel, Colţescu a anulat reuşita arădenilor, iar meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

UTA - FC Rapid 1-1 (0-1)
Au marcat:
Alexandru Cîmpanu (60), respectiv Christopher Braun (23).
Arbitru: Sebastian Colţescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Daniel Mitruţi (Craiova), Adrian Popescu (Craiova); al patrulea oficial: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti)
Arbitru video: Bogdan Dumitrache (Bucureşti); arbitru asistent video: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca)

Afla mai multe despre: cca 

viewscnt
Articole similare