Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce a cerut Ovidiu Burcă, după ce Dinamo a debutat cu o victorie în Liga 2: ”Trebuie să recâştigăm spiritul!”

Ce a cerut Ovidiu Burcă, după ce Dinamo a debutat cu o victorie în Liga 2: ”Trebuie să recâştigăm spiritul!”
Comentarii

Dinamo, retrogradată din primul eşalon în acest an, a început sezonul de Liga 2 cu victorie, scor 1-0, în deplasare, în faţa echipeI Progresul Spartac, care a venit din liga a treia.

Golul a fost marcat de Borduşanu, în minutul 27. În minutul 77, de la dinamovişti a fost eliminat Amzar, iar în minutul 90+6 a fost eliminat şi Andrei, de la gazde. Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a oferit o primă reacţie după victoria lui Dinamo. 

”Trebuie să recâştigăm spiritul!”

”A fost un meci complicat, aşa cum mă aşteptam. Complicat, pentru că nu a avut mult timp, pentru că ştiţi e s-a întâmplat la clubul ăsta. Dar sunt satisfăcut pentru prima victorie, cu mult sacrifciu, cu implicare totală din partea jucătorilor.

Dar ştiam că aşa va fi meciul, le-am spus şi lor că trebuie să se autodepăşească, pentru că nivelul lor de pregătire, din păcate, nu este bun. S-a şi văzut pe final, aveau crampe, am pierdut mingi.

Dar sunt mulţumit pentru modul în care am abordat, pentru spiritul de sacrificiu şi cred că de aici trebuie să pornim. Trebuie să recâştigăm spiritul lui Dinamo, mentalitatea de învingător, să ne batem pentru fiecare minge. Asta e cel mai important în ceea ce am câştigat azi.

Echipa a reacţionat bine şi în inferioritate numerică, ne-am închis bine, a fost mai greu din punctul ăsta de vedere, pentru că venea pe un fond în care începusem să pierdem din puteri. Dar am fost destul de bine organizaţi chiar şi când am fost în 10.

Acum am câştigat 3 puncte, e cel mai important în momentul în care ne aflăn noi acum, cu foarte mulţi tineri, cred că am avut 4-5 jucători sub vârstă. Asta trebuie să scoatem în evidenţă. Sunt jucători care vin din pepiniera proprie, cărora nu li s-a dat atenţie prea multă în ultimul timp. Dinamo are resurse şi cred că o să repunem clubul pe făgaşul normal. (...)

Trebuie să echilibrăm puţin echipa, pentru că suntem puţin dezechilibraţi, lucrăm la asta. Aici sunt două lucruri, ne propunem să intrăm în lupta pentru promovare, dar trebuie aduşi repede jucători de unanumit nivel, trebuie integraţi repede.

Pe de altă parte, sunt aceşti tineri. Dacă se hotărăşte ca strategia să fie de a promova tineri şi de a forma o echipă competitivă pe termen mediu şi lung, atunci e altă strategie.

Trebuie să o luăm pas cu pas, să vedem ce se întâmplă şi la nivelul acţionariatului, celor care sprijină echipa, pentru că de acolo pornim. A existat foarte multă incertitudine. Eu o iau pas cu pas şi vedem ce strategie se stabileşte”, a precizat Burcă.

Afla mai multe despre: dinamo-ovidiu burcă-liga 2 

viewscnt
Articole similare