Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce a decis un fotbalist de la Barcelona, curtat intens de Liverpool şi Bayern Munchen. Xavi va fi încântat

Ce a decis un fotbalist de la Barcelona, curtat intens de Liverpool şi Bayern Munchen. Xavi va fi încântat

La Liga

Comentarii

Dorit de mai multe cluburi din Europa, Frenkie De Jong a decis ce va face din vară.

FC Barcelona trece printr-un sezon critic din punct de vedere al situaţiei financiare, problemă care se reflectă şi în rezultatele echipei.

Formaţia de pe Camp Nou a fost eliminată din UEFA Champions League şi va continua în primăvara Europa League.

În campionat, gruparea pregătită de Xavi a urcat pe locul 4, cu 38 de puncte, după ce a învins-o spectaculos pe Atletico Madrid, scor 4-2.

Prin prisma problemelor de ordin financiar, mai multe echipe de top din Europa sunt cu ochii pe jucătorii importanţi ai catalanilor, sperând că îi pot obţine sub preţul actualei pieţe a transferurilor.

Într-un caz asemenător se află şi Frenkie de Jong, care a fost monitorizat atent de Liverpool şi Bayern Munchen.

Dorit de Liverpool şi Bayern Munchen, Frenkie de Jong vrea să continue la Barcelona

Însă mijlocaşul central al catalanilor a anunţat care sunt planurile sale de viitor. Acesta vrea să continue la Barcelona, acolo unde se simte bine şi doreşte să facă parte din proiectul iniţiat de Xavi, antrenorul sosit în luna noiembrie a anului trecut, anunţă spaniolii de la sport.es.

Deşi nu a primit bine vestea înlăturării lui Ronald Koeman, tehnicianul olandez cu care s-a simţit bine pe teren, unde evolua într-o poziţie mai avansată, de Jong nu are de gând să plece de pe Camp Nou.

Fotbalistul de la centrul terenului a sosit la Barcelona în vara anului 2019. Catalanii au plătit lui Ajax o sumă care a ajuns la 85 de milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile olandezului.

Internaţionalul de 24 de ani are contract cu formaţia de pe Camp Nou până la finalul sezonului 2025-2026 şi o clauză de reziliere în valoare de 400 de milioane de euro. Cota sa actuală de piaţă este de 70 de milioane de euro, conform transfermarkt.com.

Frenkie de Jong a bifat pentru Barcelona 120 meciuri, 11 goluri şi 14 pase decisive. În actualul sezon, unul început cu Ronald Koeman pe bancă şi continuat cu Xavi, mijlocaşul de 24 de ani a fost o piesă importantă în angrenajul echipei, însumând 27 de partide (18 în La Liga).

Afla mai multe despre: barcelonaxavide jong 

viewscnt
Articole similare