Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce a descoperit Laszlo Dioszegi în galeria lui Sepsi: ”Am spus că e o nesimţire, o jignire”. Patronul lui Sf. Gheorghe, scandalizat

Ce a descoperit Laszlo Dioszegi în galeria lui Sepsi: ”Am spus că e o nesimţire, o jignire”. Patronul lui Sf. Gheorghe, scandalizatgalerie foto

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

Laszlo Dioszegi a povestit ce a descoperit în galeria lui Sepsi Sfântu Gheorghe.

Laszlo Dioszegi se apără în continuare după ce Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat cu 3-0, la ”masa verde”, meciul cu FC U Craiova.

Acea partidă, care s-a disputat pe stadionul lui Sepsi, a fost oprită în minutul 27, după ce suporterii lui FC U Craiova au avut scandări discriminatorii şi xenofobe.

Dioszegi, dezamăgit că fanii lui Ferencvaros au stricat atmosfera de la meciurile lui Sepsi

Patronul lui Sepsi Sfântu Gheorghe spune că, în cea mai mare parte, galeria echipei sale are un comportament civilizat şi nu-şi provoacă adversarii.

Însă Laszlo Dioszegi spune că a constatat cu dezamăgire că fanii lui Ferencvaros, care au venit să o susţină pe Sepsi, au avut un comportament deplasat faţă de români.

Omul de afaceri a povestit ce s-a întâmplat la finala Cupei României din 2022, dintre Sepsi şi FC Voluntari, care s-a desfăşurat pe stadionul Rapid şi care a fost câştigată de Sfântu Gheorghe cu 2-1.

La acea partidă, Sepsi a avut parte de o susţinere importantă din partea mai multor suporteri veniţi din Ungaria.

La intonarea imnurilor, mulţi dintre fanii lui Sepsi s-au întors cu spatele la teren şi au cântat ”Ria, Ria, Ungaria”.

Dioszegi spune că acei suporteri care au făcut aceste gesturi erau fani Ferencvaros şi, la finalul partidei, a mers să le transmită că s-a simţit jignit şi să nu-i mai vadă la meciurile lui Sepsi:

”Se poate vedea, scrie pe ei Ferencvaros... la toţi. Erau îmbrăcaţi în negru şi scrie Ferencvaros. Au venit şi ne-au făcut o defavoare foarte, foarte mare.

Eu am fost chiar după meci, personal m-am dus la galerie şi am spus că e o nesimţire ce au făcut. Mai mult decât nesimţire, e o jignire şi le-am spus să nu mai vină niciodată, că nu sunt bineveniţi la meciurile lui Sepsi.

Vă daţi seama, de atunci, niciodată, nimeni n-a mai venit în negru şi să scrie Ferencvaros şi să strige împotriva românilor.

Din păcate, pădure fără uscături nu există nici într-o parte, nici în partea cealaltă, dar noi ne-am delimitat 100% de ei”, a spus Laszlo Dioszegi pentru Sport Total FM.

De altfel, imaginile confirmă că fanii care s-au întors cu spatele la imn, la finala Cupei României din 2022, erau îmbrăcaţi în negru.

Laszlo Dioszegi: ”Noi respectăm România!”

Cei de la Sepsi au fost acuzaţi în repetate rânduri că apelează la diferite gesturi care arată lipsa de respect pentru România.

Printre ele, intonarea de cântece patriotice în limba maghiară şi afişarea steagului a ceea ce ei denumesc Ţinutul Secuiesc.

Laszlo Dioszegi susţine însă că acele cântece nu au nimic ofensator în ele. Mai mult, atât el, cât şi suporterii lui Sepsi se consideră români şi au tot respectul pentru ţara în care s-au născut şi în care trăiesc:

”Cel mai important este să fii om şi să respecţi ţara. Vă spun cu mâna pe inimă că noi respectăm ţara mult mai mult decât unii care se dau mari români ş.a.m.d.

Respectul pentru ţară nu înseamnă să ai trei steaguri în mână şi mergi să urli prostii pe stadioane”, a mai spus Dioszegi.

Afla mai multe despre: dioszegi 

viewscnt
Articole similare