Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce a fost şi ce-a ajuns. Fost campion la US Open, Dominic Thiem a pierdut în calificări la Roland Garros. Austriacul se retrage la doar 30 de ani

Ce a fost şi ce-a ajuns. Fost campion la US Open, Dominic Thiem a pierdut în calificări la Roland Garros. Austriacul se retrage la doar 30 de ani

Tenis

Comentarii

Austriacul Dominic Thiem, dublu finalist la Roland Garros în 2018 şi 2019, a fost eliminat în turul al doilea al calificărilor pentru acest turneu, de finlandezul Otto Virtanen, locul 156 mondial, care s-a impus în două seturi, 6-2, 7-5.

Dominic Thiem, fost număr 3 mondial, campion la US Open în 2020, ajuns în această săptămână pe locul 131 în clasamentul ATP, nu a mai trecut de primul tur pe tabloul principal de la Roland Garros după ce a ajuns în sferturile de finală în 2020.

Austriacul, în vârstă de 30 de ani, a anunţat, pe 10 mai, că la finalul sezonului se va retrage din activitate. Între motivele din spatele acestei decizii, Thiem a invocat accidentarea persistentă la încheietura mâinii drepte.

Austriacul a lipsit din circuit de la mijlocul anului 2021, din cauza unei ruperi a ligamentelor la încheietura mâinii drepte, iar de atunci nu a mai reuşit să îşi regăsească nivelul său cel mai bun, în 2022 coborând până pe locul 352 în clasamentul ATP.

În cariera sa, Thiem a cucerit 17 titluri. În afara celor două finale de la Roland Garros, el a mai pierdut una la Australian Open, precum şi două finale la Turneul Campionilor.

În ciuda rezultatelor pe care le-a obţinut în trecut la Roland Garros, Thiem nu a primit wild card pentru tabloul principal în acest an şi ar fi trebuit să-şi câştige locul trecând prin calificări.

Cu toate acestea, o ceremonie a fost organizată pe terenul Suzanne-Lenglen pentru ultima sa participare la Roland Garros. Sub ovaţiile publicului, el a primit un trofeu din mâinile directoarei turneului, Amelie Mauresmo.

Afla mai multe despre: dominic thiemroland garros 

viewscnt
Articole similare