Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce a spus Simona Halep după ce a fost eliminată de la Madrid! ”Parcă tot timpul m-a surprins!”

Ce a spus Simona Halep după ce a fost eliminată de la Madrid! ”Parcă tot timpul m-a surprins!”

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep, locul 21 WTA, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-2, de Ons Jabeur din Tunisia, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 8, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 1.000 Madrid Open.

Ce a spus Simona Halep după ce a fost eliminată de la Madrid! ”Parcă tot timpul m-a surprins!”

Ons Jabeur este una dintre cele mai complete jucătoare din circuitul WTA şi măsura talentului ei a fost dovedită, miercuri, pe arena Manolo Santana de la Cja Magica. Sportiva din Tunisia a făcut spectacol în meciul cu Simona Halep, care nu a fost într-o zi bună. Jabeur a lăsat impresia că poate trimite mingea oriunde vrea, cu orice intensitate doreşte. Totuşi, a produs şi numeroase greşeli neforţate (25-31 mingi câştigătoare/erori).

Jucătoarea română a început bine, pe o risipă de puncte a adversarei. Halep a avut 2-1, 30-0, cu break şi de la acest scor a mai reuşit să câştige doar un punct până la 2-5, 0-15. Au fost momentele de graţie ale tunisianei, care a pus în terenul rivalei o cascadă de "scurte", la care agila Simona nu a reuşit să ajungă.

Astfel, setul a curs firesc în dreptul lui Ons Jabeur, în 34 de minute, scor 6-3. Luptând din răsputeri, Halep a fost frustrată în continuare de evoluţia excepţională a adversarei ei şi la scorul de 2-3 în setul secund a rupt o rachetă de teren, primind un avertisment din partea arbitrului de scaun.

Neputinţa Simonei Halep a fost clară şi în acest set în care ea a ţinut pasul cu Jabeur doar până la 2-2. De la acel scor, a urmat doar un monolog al lui Jabeur, care a câştigat tot până la final, scor 6-2, după 67 de minute.

După eliminarea de la Madrid, Simona Halep a recunoscut că înfrângerea a fost cauzată de loviturile surprinzătoare ale lui Ons Jabeur.

”N-am simţit bine mingea pentru că nici ea nu mi-a dat ritm şi mi-a schimbat (n.r. cadenţa execuţiilor) foarte mult şi la un moment dat am intrat în panică. N-am mai simţit terenul, nu am mai simţit ce trebuie să fac.

Am încercat să stau până la final şi să găsesc ritmul dar n-am reuşit, a jucat mai bine. Am de învăţat multe din meciul ăsta. Sper, data viitoare, să fiu mai bună!

Are o mână extraordinară şi parcă tot timpul m-a surprins. Am fost şi eu mai lentă, am fost mai înceată în tot ceea ce am făcut şi, probabil, d-asta n-am putut să ajung la scurtele ei.

Cred că asta fost problema meciului, că nu am avut ritm şi nu am putut să îmi găsesc liniştea, jocul pe teren. Au fost câteva momente unde aş fi putut să revin, dar nu s-a întâmplat”, a explicat Simona Halep, citată de Prosport.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 169.650 de euro (aproximativ 178.500 de dolari) şi cu 215 puncte WTA.

Halep a câştigat Madrid Open în 2016 şi 2017 şi a mai jucat în finală în 2014 şi 2019. Anul trecut, ea a fost eliminată în optimi de jucătoarea belgiană Elise Mertens, scor 6-4, 5-7, 5-7.

Pentru jucătoarea română urmează turneul de la Roma, care are loc săptămâna viitoare.

Afla mai multe despre: simona halep-madrid- ons jabeur 

viewscnt
Articole similare