You are here:

Ce au putut să facă fanii lui Chelsea în timpul momentul de solidaritate pentru Ucraina! Suporterii au strigat numele lui Roman Abramovich

Ce au putut să facă fanii lui Chelsea în timpul momentul de solidaritate pentru Ucraina! Suporterii au strigat numele lui Roman Abramovich

Chelsea

Comentarii

Chelsea a câştigat cu 4-0 înfruntarea contra lui Burnley din etapa cu numărul 28 din Premier League, iar suporterii londonezilor au făcut un gest care are legătură cu Roman Abramovich.

La începutul partidei, totul a fost marcat de un eveniment când cele două echipe s-au strâns în cerc pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de Ucraina, care a fost atacată de Rusia. În acel moment, fanii lui Chelsea au început să scandeze numele patronului care a anunţat că va vinde echipa, Roman Abramovich. 

La 19 ani după ce a preluat echipa, miliardarul rus a anunţat oficial că o va vinde pe Chelsea. Totul are legătură cu războiul din Ucraina şi cu sancţiunile pregătite pentru oligarhii ruşi. 

Printre altele, oligarhii ruşi vizaţi nu mai au voie să intre în Marea Britanie, iar averile lor aflate în această ţară ar urma să fie îngheţate. Din greşeală, premierul Boris Johnson a anunţat că şi Roman Abramovich se află pe această listă. Ulterior, a revenit cu clarificări şi a recunoscut că a comis o eroare.

Din 2003, clubul era deţinut de miliardarul rus Roman Abramovich, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai Rusiei. Cu afaceristul rus în conducere, clubul a avut cea mai bună perioadă din istorie, cu patru titluri în Premier League şi două Ligi ale Campionilor, printre altele. 

Chelsea, capitol închis pentru Roman Abramovich! "Am luat hotărârea de a vinde clubul". Afaceristul rus sare în ajutorul Ucrainei

”Aşa cum am mai spus, mereu am luat deciziile în interesul clubului. În situaţia actuală, am luat astfel hotărârea de a vinde clubul. Consider că este cel mai bine pentru club, fani, angajaţi, sponsori şi parteneri.

Vânzarea clubului nu va fi una accelarată, ci va urma procedura legală. Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut. Nu a fost niciodată vorba despre afacere sau bani pentru mine, ci despre pasiune pură pentru sport şi pentru club.

În plus, am anunţat echipa mea să înfiinţeze o fundaţie caritabilă unde să fie donate toate veniturile nete din vânzarea clubului. De această fundaţie vor beneficia toate victimele războiului din Ucraina. Aceasta va include furnizarea de fonduri esenţiale pentru nevoile urgente ale victimelor, precum şi sprijinirea activităţii de recuperare pe termen lung.

Vă rog să înţelegeţi că aceasta a fost o decizie foarte dificilă pentru mine şi mă doare să părăsesc clubul în acest fel. Totuşi, cred că aşa e cel mai bine pentru club. Sper că voi putea să vizitez Stamford Bridge încă o dată pentru a putea să-mi iau rămas bun de le fiecare dintre voi. A fost întotdeauna un privilegiu să fac parte din clubul Chelsea FC şi sunt mândru pentru toate realizările noastre. Chelsea Football Club şi suporterii săi vor fi mereu în inima mea.

Mulţumesc, 

Roman”, a transmis Roman Abramovich prin intermediul site-ului clubului de fotbal Chelsea. 

Afla mai multe despre: chelsea-abramovich-premier league 

viewscnt
Articole similare