Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce comparaţie! "Mai uşor la coasă decât la antrenamentele de la FCSB. Da, eram ca o vedetă în sat"

Ce comparaţie! "Mai uşor la coasă decât la antrenamentele de la FCSB. Da, eram ca o vedetă în sat"galerie foto

FCSB

Comentarii

Ovidiu Perianu, fotbalist care aparţine de FCSB, echipa lui Gigi Becali, e omul cu care Gloria Buzău speră să obţină promovarea.

Venit la divizionara secundă Gloria Buzău pentru a-şi relansa cariera, mijlocaşul Ovidiu Perianu ar putea reprezenta omul decisiv în încercarea noii sale echipe de a obţine promovarea în Superligă la finalul acestui sezon. Fotbalistul în vârstă de 22 de ani aparţine încă de FCSB, club la care a ajuns când avea doar 17 ani şi pentru care a şi jucat doi ani.  

Perianu recunoaşte că tatăl lui, dinamovist pur-sânge, a avut un moment de ezitare înainte de a fi de acord ca fiul său să ajungă la rivala de-o viaţă a „câinilor”.  

„Sincer, când a fost sunat de preşedintele de la Regal Sport a fost un şoc pentru tata. A zis: <<lăsaţi-mă un pic să mă gândesc>> şi până la urmă s-a gândit la viitorul meu şi la ce-i mai bine pentru mine şi m-a lăsat să merg. În ziua meciurilor cu Dinamo nu prea vorbeam aşa cu el. După vorbeam, dar înainte de meci, nu”, a declarat Ovidiu Perianu, fotbalist Gloria Buzău, pentru Sportsnet.ro.

Ovidiu a copilărit în satul bunicilor, Bogeşti, aflat la 11 kilometri de Bîrlad. Acolo a aflat şi ce înseamnă să alergi în aer liber, acolo a făcut toate năzbâtiile de pe lume, însă a descoperit şi ce înseamnă munca fizică sau mersul cu vaca. După cum recunoaşte, însă, nici o muncă, nici măcar cositul, nu depăşea în intensitate sau greutate antrenamentele făcute cu preparatorul fizic al FCSB, Thomas Neubert.  

„Am fost şi la vaci, eram mic, şi cu calul am mers. În primul rând eram copil, mai mult era o joacă pentru mine, nu era ceva să iau în serios. Am mers peste tot. Şi la sapă şi la coasă. E mai greu cu domnul Neubert decât la coasă” – Ovidiu Perianu, fotbalist Gloria Buzău. 

Pentru a ajunge să joace 45 de meciuri pentru FCSB, fotbalistul a făcut multe sacrificii. A fost nevoit ca de la 11 ani să plece de acasă şi să vină la Bucureşti.  

„Am început la vârsta de 8 ani la Bârlad şi după, la vârsta de 11 ani am plecat în Bucureşti. Am plâns primele 6 luni, un an. Am suferit, că eram mic, plângeam după casă. Mereu vorbeam la telefon cu părinţii, cu bunicii la fel” – Ovidiu Perianu, fotbalist Gloria Buzău. 

Ovidiu nu a renunţat niciodată la visul de a reveni în satul copilăriei, la Bogeşti.  

„Mi-am cumpărat şi pământ şi mi-am făcut câteva chestii acolo, dar uşor-uşor, mai e timp şi le voi rezolva pe toate, sănătoşi să fim” – Ovidiu Perianu, fotbalist Gloria Buzău. 

Amintirile din copilărie sunt cele care încă îi umplu sufletul de bucurie fotbalistului de la Gloria Buzău. În afară de faptul că era mare fan al personajului de desene animate Ben 10 şi îşi dorea să aibă la mână acel ceas special, numit Omnitrix, prin care să schimbe lucruri, el nu poate uita cum era atunci când mergea cu colindul . 

„Când eram mic, îmi plăcea foarte mult Ben 10. Dacă aş fi avut Omnitrixul, mi-aş fi dorit în primul rând să fiu sănătos şi apoi să ajung la o echipă de top. Dar, revenind în planul realităţii, îmi amintesc că am fost cu colindul. Mergeam şi cu colindul şi cu uratul şi mă primeau oamenii altfel la mine în sat la Bogeşti, mă invitau în casă, cu prăjituri, dulciuri, eram primit frumos. A fost o perioadă minunată” – Ovidiu Perianu, fotbalist Gloria Buzău. 

Tot atunci, în anii copilăriei, a descoperit şi credinţa, pentru că atunci când era mic mergea în fiecare duminică la biserică alături de bunici. 

„Cu bunica mea mergeam mai mereu la biserică, dar de la un timp nu am mai avut timp. Când am o duminică liberă, însă, merg la biserică. Sunt un om religios” – Ovidiu Perianu, fotbalist Gloria Buzău. 

„Cam 80% din sat ţine acum cu FCSB” 

După ce a crescut şi a devenit titular la FCSB, era o adevărată vedetă atunci când se ducea în satul copilăriei, toată lumea dorind să facă poze cu el. Evident, acum aproape tot satul ţine cu „roş-albaştrii”! 

„Da, eram ca o vedetă în sat, toată lumea când mă vedea venea să facă poză cu mine. Nu tot satul, dar cam 80% e cu FCSB” – Ovidiu Perianu, fotbalist Gloria Buzău. 

Chiar dacă îşi are originile în Moldova, Ovidiu şi-a pierdut accentul local. El spune amuzat că totul e doar de adaptare, căci atunci când se enervează accentul îi revine foarte puternic. 

„În timpul pe care l-am petrecut în Bucureşti m-am dezvăţat aşa să vorbesc moldoveneşte. Acolo e originea mea. Când sunt nervos sau când mă enervez sunt direct moldovean-moldovean” – Ovidiu Perianu, fotbalist Gloria Buzău.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: ovidiu perianuovidiu perianu gloria buzauovidiu perianu fcsb 

viewscnt
Articole similare