Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce decizie a luat FRF împotriva cluburilor rău platnice. Vochin, după "cazurile" Gaz Metan şi Clinceni: "Se face mult mai des" | EXCLUSIV

Ce decizie a luat FRF împotriva cluburilor rău platnice. Vochin, după "cazurile" Gaz Metan şi Clinceni: "Se face mult mai des" | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

În direct la Telekom Sport, Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, a spus că forul diriguitor al fotbalului românesc a înăsprit regulile privind licenţierea pentru Liga 1, în contextul în care există jucători neplătiţi la Gaz Metan şi Academica Clinceni - echipe cu mari probleme financiare.

Problemele financiare cu care se confruntă două dintre cluburile din Liga 1, Gaz Metan şi Academica Clinceni, au făcut ca formaţiile să fie "jaloane" în restul acestui sezon. Asta pentru că jucătorii au plecat, devenind liberi de contract din cauza neplăţii salariilor.

Ce decizie a luat FRF împotriva cluburilor rău platnice. Vochin, după "cazurile" Gaz Metan şi Clinceni: "Se face mult mai des" | EXCLUSIV

În contextul în care Alexandru Benga a declarat la finalul meciului FC Botoşani - UTA 1-0 că "nu se vrea" să se ia decizii împotriva cluburilor care nu-şi plătesc fotbaliştii, Andrei Vochin a dezvăluit că lucrurile nu stau chiar aşa.

Vochin a spus că Federaţia Română de Fotbal a înăsprit criteriile după care se obţine dosarul de licenţiere pentru participarea în Liga 1, în ceea ce priveşte partea financiară: "Are dreptate când spune că nu e normal să nu-şi primească salariile. Decizii s-au luat în toată perioada asta de timp, referitoare la dosarul de licenţiere. Verificarea se face mult mai des decât înainte. Probabil că există şi alte metode prin care cluburile să plătească, dar contractul dintre părţi rămâne în vigoare. Nimeni nu se poate băga pentru a determina ca înţelegerea dintre părţi să fie respectată", a spus Andrei Vochin, la Telekom Sport.

Gaz Metan a rămas fără majoritatea jucătorilor cu care a început sezonul, după ce aceştia şi-au depus memorii ca să devină liberi pentru neplată. La rându-i, Academica Clinceni a schimbat complet liniile de la startul sezonului până acum, tot din lipsă de bani. Recent, Clinceni nu a primit licenţa pentru Liga 1 şi va retrograda.

Celor două, Gaz Metan şi Academica Clinceni, se adaugă Dinamo, care din cauza problemelor financiare a fost nevoită si intre în insolvenţă.

Ce a declarat Alexandru Benga

"Păţit" în ceea ce priveşte problemele financiare, în perioada Petrolul, Alexandru Benga a luat cuvântul despre problemele de la Gaz Metan şi Academica Clinceni şi a spus că "nu se vrea" să se ia decizii împotriva cluburilor rău platnice.

"În primul rând, nu este drept când colegii noştri nu îşi primesc salariile. Nu este un lucru corect. Se întâmplă de 8-9 ani în România, toată lumea vorbeşte dar nu se ia o decizie clară, nu se ia. Nu se vrea să se ia. Pentru că dacă se voia în aceşti ani se găsea o soluţie. Acest lucru nu este corect, jucătorii să nu fie plătiţi.

Nu am primit 8-9 luni salariul la Petrolul, care a intrat în faliment şi am pierdut toţi banii munciţi de mine. Marea problemă este că nu se iau decizii", a spus Alexandru Benga la Telekom Sport, după FC Botoşani - UTA 1-0.

Afla mai multe despre: andrei vochinclincenigaz metanbaniproblemejucatorifrf 

viewscnt
Articole similare