You are here:

"Ce e mai grav?". Duckadam, "ameţit" de scandalurile arbitrajelor din Superligă, după controversele cu FCSB şi CFR în prim-plan: "Nu mai ştii unde e adevărul" | EXCLUSIV

"Ce e mai grav?". Duckadam, "ameţit" de scandalurile arbitrajelor din Superligă, după controversele cu FCSB şi CFR în prim-plan: "Nu mai ştii unde e adevărul" | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Într-un interviu acordat Orange Sport, Helmuth Duckadam a vorbit despre problema scandalurilor de arbitraj din Superligă şi a spus că "nu mai ştii unde e adevărul".

Fostul portar a pus o întrebarea grea, după ce în aceeaşi etapă FCSB şi CFR Cluj au beneficiat de decizii controversate de arbitraj, cu Farul şi Petrolul. "Eroul de la Sevilla" nu ştie ce e mai gravă, să acorzi un penalty cu uşurinţă sau să nu acorzi un penalty evident.

Helmuth Duckadam, întrebare grea după arbitrajele controversate din Farul - FCSB şi CFR - Petrolul: "Ce e mai grav?"

FCSB a primit de la Sebastian Colţescu un penalty uşor acordat după un contact soft între Adrian Şut şi Tudor Băluţă, din care a câştigat meciul cu Farul. De cealaltă parte, Istvan Kovacs a "închis ochii" la două penalty-uri pe care ar fi trebui să le primească "lupii galbeni" în Gruia.

"Din păcate se face tot timpul referire la unele decizii ale arbitrilor. Nici nu ştii ce să spui. E mai grav să acorzi un penalty în care este o atingere, dar se spune că a fost o atingere uşoară, sau să nu acorzi un penalty, gen la Cluj când a fost o atingere clară, o lovire clară şi nu s-a dat penalty?

Deci nu mai ştii unde e adevărul. Părerea mea e că a fost o atingere la Sut, la Farul cu FCSB. Multă lume spune că a fost acordat uşor, dar nu ştiu cum e maii bine, să acorzi un penalty când zici că a fost mai uşor sau să nu acorzi un penalty când ştii că a fost clar", a spus Helmuth Duckadam pentru Orange Sport.

Un lucru e sigur pentru Duckadam, acela că vor mai fi, cu siguranţă, greşeli de arbitraj în meciurile din Superliga României.

"(n.r. - Ar fi trebuit să meargă şi la VAR să vadă?) Nu ştiu, depinde de arbitru. În momentul în care un arbitru sanctioonează cu o lovitură de la 11 metri atunci VAR-ul e greu să mai intervină. Dar în situaţia de la CLuj Istvan Kovacs a luat hotărârea că n-a fost penalty. Cei de la VAR n-au zis să revadă fază şi uite că nu s-a dat penalty. O să mai fie greşeli de arbitraj!", a mai spus Duckadam.

FCSB a câştigat cu 1-0 deplasarea cu Farul, în timp ce CFR Cluj s-a impus cu acelaşi scor pe teren propriu împotriva Petrolului.

Afla mai multe despre: cfr clujhelmuth duckadamfcsbarbitrajesuperliga 

viewscnt
Articole similare