Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce fac liderii Ungariei în România după ce Viktor Orban a asistat la meciul lui Sepsi din Conference League

Ce fac liderii Ungariei în România după ce Viktor Orban a asistat la meciul lui Sepsi din Conference Leaguegalerie foto

Diverse

Comentarii

Sâmbătă, premierul ungar Viktor Orban se va adresa participanţilor la Universitatea de Vară Balvanyos, de la Băile Tuşnad, acolo unde alţi lideri ai Ungariei ţin discursuri despre politica ţării vecine şi a Uniunii Europene.

Premierul ungar Viktor Orban, ovaţionat pe stadionul din Sfântu Gheorghe

Premierul Ungariei Viktor Orban a scris postat vineri pe Facebook mai multe imagini de pe stadionul din Sfântul Gheorghe, unde fost spectator la meciul dintre Sepsi şi Olimpija Ljubljana şi unde oficialul maghiar a făcut o baie de mulţime. Oamenii i-au strâns mâna, au făcut fotografii şi i-au scandat numele. 

Şi în timpul meciului,  Orban a fost aplaudat minute întregi de spectatorii care se aflau pe stadion.

”E minunat să firm din nou împreună”, a scris Viktor Orban, postând pe pagina sa de Facebook mai multe imagini din timpul prezenţei sale în tribune.

Discrsuri controversate la Băile Tuşnad din partea liderilor maghiari

Liderii Ungariei fac propagandă anti-UE şi pro-Rusia în România. Critici pentru sancţiunile la adresa Rusiei, anunţă G4media.

Potrivit Rador, care citează agenţia MTI, ministrul ungar al finanţelor, Mihály Varga, a critictat Uniunea Europeană, după invazia Rusiei din Ucraina, într-un discurs la Băile Tuşnad. 

Astfel, liderii FIDESZ îşi continuă campania îndelungată de atacuri la adresa UE, transmite G4media.

”Sancţiunile care au fost impuse nu funcţionează, nu există cooperare internaţională pe acest subiect, iar UE este foarte îngrijorată de modificarea cursului de schimb între euro şi dolar. Din această privinţă, Europa se situează “profund în colţul celor învinşi”, a afirmat ministrul ungar al Finanţelor, adăugând că "politica de sancţiuni este mai mult o problemă pentru Europa decât pentru ţara împotriva căreia a fost impusă”, a spus ministrul ungar al finanţelor, Mihály Varga, potrivit G4media, care citează MTI.

Budapesta s-a opus sancţiunilor impuse Rusiei de la începutul războiului şi nu permite trcerea armamentului NATO spre Ucraina pe teritoriul Ungariei. 

Un alt lider FIDESZ, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Ungariei, Németh Zsolt, a luat şi el cuvântul la Băile Tuşnad. 

„Uniunea Europeană este perdantul cel mai serios al războiului de acum. Nu ştim încă cine va ieşi victorios, şi cine în ce măsură va ieşi victorios şi care şi în ce măsură vor fi perdanţii acestui război la nivel global. Dar ştim şi vedem că deasupra capului Europei nori negri se adună, doar dacă mă gândesc la cursul valutar euro, dacă privim inflaţia, creşterea preţurilor la energie, la combustibil, dacă ne uităm la acel haos care domină în diplomaţia internaţională”, a declarat Németh Zsolt, potrivit traducerii asigurate de organizatori şi citată de Agerpres. 

 

Afla mai multe despre: viktor orban 

viewscnt
Articole similare