Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce i s-a întâmplat unui campion olimpic la scurt timp după ce a participat la concertul în care Putin a justificat războiul din Ucraina!

Ce i s-a întâmplat unui campion olimpic la scurt timp după ce a participat la concertul în care Putin a justificat războiul din Ucraina!

Alte sporturi

Comentarii

Compania Speedo, care produce echipamente pentru nataţie, a reziliat contractul de sponsorizare cu dublul campion olimpic rus Evgheni Rîlov, după ce acesta a participat la concertul de la Moscova împreună cu alţi sportivi de top pentru a-şi arăta sprijinul pentru invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin, informează insidethegames.biz.

Speedo a reziliat contractul de sponsorizare cu Evgheni Rîlov, dublu campion olimpic la nataţie

Rîlov, de patru ori medaliat olimpic, care a câştigat probele de 100 şi 200 de metri spate la Tokyo 2020, a fost unul dintre cei opt sportivi ruşi identificaţi la mitingul găzduit de Putin pe Stadionul Lujniki, locul principal al Jocurilor Olimpice din 1980 de la Moscova şi care a găzduit şi Cupa Mondială FIFA 2018, vinerea trecută (18 martie).

El a apărut pe scenă cu puţin timp înainte ca Putin să susţină un discurs purtând medaliile olimpice, alături de gimnaste, schiori şi patinatori artistici, care erau îmbrăcaţi cu geci pe care era inscripţionat simbolul naţionalist "Z".

"După prezenţa sa la Stadionul Lujniki din Moscova, Speedo poate confirma că a încetat cu efect imediat sponsorizarea lui Evgheni Rîlov.. Condamnăm războiul din Ucraina în cel mai puternic mod posibil şi suntem solidari cu poporul ucrainean, cu sportivii noştri şi cu colegii noştri care au fost afectaţi de conflict", a anunţat compania.

Speedo a anunţat că donează soldul taxei de sponsorizare a lui Rîlov Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, care îi ajută în prezent pe ucrainenii nevoiţi să fugă din casele lor în urma atacului Rusiei.

Sportivul de 25 de ani este sergent la poliţia din Lobnia. 

Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) a anunţat că verifică circumstanţele prezenţei lui Rîbolev la eveniment.

"FINA este dezamăgită de prezenţa lui Rîlov la demonstraţia de vineri. Investigăm acest caz", a anunţat forul mondial.

După ce a câştigat titlul olimpic la Tokyo, unde a evoluat sub drapel neutru, Rîlov a fost decorat de Vladimir Putin.

 

Afla mai multe despre: evgheni rîlov 

viewscnt
Articole similare