Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce lovitură! UTA Arad, cel mai tare transfer din istoria clubului. Câţi bani vor intra în conturile arădenilor

Ce lovitură! UTA Arad, cel mai tare transfer din istoria clubului. Câţi bani vor intra în conturile arădenilor

Superliga

Comentarii

Cei de la UTA Arad au realizat cel mai tare transfer din istoria clubului. Arădenii vor primi 1,65 milioane de euro din transferul lui Dennis Man de la FCSB la Parma. Dennis Man a fost vândut de UTA în 2016 la FCSB şi a păstrat atunci şi 11% dintr-o eventuală revânzare.

Şefii celor de la UTA Arad probabil că se felicită pentru afacerea Dennis Man. Tânărul atacant lateral a fost vândut în 2016 la FCSB şi au avut atunci inspiraţia să păstreze procent dintr-o revânzare, astfel că Dennis Man s-a transformat acum în cel mai tare transfer din istoria clubului.

Dennis Man, cel mai tare transfer din istoria celor de la UTA Arad

Nu numai Gigi Becali este fericit pentru transferul lui Dennis Man la Parma. Cei de la UTA Arad îşi freacă şi ei palmele şi aşteaptă să ca transferul să se realizeze. În 2016, UTA l-a vândut pe Dennis Man la FCSB contra sumei de 300.000 de euro. Ulterior, au încasat încă 120.000 de euro din diferite bonusuri. A fost atunci cel mai scump jucător din istora UTA-ei, record doborât de plecarea lui Adrian Petre la Esbjerg, în 2017, pentru 500.000 de euro.

Şefii celor de la UTA au avut însă inspiraţia să treacă în contractul transferului lui Dennis Man o clauză pentru cazul în care jucătorul va fi revândut. Arădenii au păstrat 11% dintr-un eventual transfer şi acum aşteaptă cu nerăbdare mutarea lui Dennis Man la Parma.

Cum suma de transfer este de 12 milioane de euro, plus bonusuri care se ridică la 3 milioane de euro, UTA ar urma să primească în conturi până la 1,65 milioane de euro. UTA ar urma să direcţioneze o parte din această sumă către Atletico Arad, club la care Dennis Man a început fotbalul.

Dennis Man, cel mai tare transfer din istoria fotbalului românesc

Transferul lui Dennis Man de la FCSB la Parma va stabili şi un nou record pentru fotbalul românesc. Atacantul de 22 de ani va deveni cel mai scump jucător din istoria fotbalului românesc. În acest moment, recordul este deţinut de Nicolae Stanciu, pentru transferul căruia Anderlecht a plătit în 2016 nu mai puţin de 9,7 milioane de euro.

TOP 5 cei mai scumpi jucători din Liga 1:

    Nicolae Stanciu, Anderlecht, 2016 – 9,7 milioane de euro
    Vlad Chiricheş, Tottenham, 2013 – 9,5 milioane de euro
    Valentin Mihăilă, Parma, 2020 – 8,5 milioane de euro
    Alexandru Mitriţă, New York City, 2019 – 8 milioane de euro
    Florin Gardoş, Southampton, 2014 – 6,8 milioane de euro

Parma şi FCSB au ajuns la un acord pentru transferul lui Dennis Man, care urmează să plece contra sumei de 12 milioane de euro, plus 3 milioane de euro bonusuri, în funcţie de performanţele jucătorului.

 

Afla mai multe despre: uta arad 

viewscnt
Articole similare