Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce meci! Au rejucat finala mondială după şase ani: "Sunt un om nou şi vreau să fac cât mai multe de acum înainte"

Ce meci! Au rejucat finala mondială după şase ani: "Sunt un om nou şi vreau să fac cât mai multe de acum înainte"galerie foto

Sporturi

Comentarii

Singurul român campion mondial de judo la cadeţi, Eduard Şerban, s-a reîntâlnit cu adversarul din finala de acum 6 ani. Pentru că atunci lupta a fost una cu scântei, cei doi judoka au dorit să reediteze partida pentru aurul suprem, pentru a vedea cine este în prezent mai bun.

Eduard Şerban, component al lotului naţional de seniori de judo are cu ce să se mândrească!

Este singurul campion mondial din istoria României, la cadeţi! S-a întâmplat în 2017, în Santiago de Chile.

„Sunt foarte fericit pentru performanţa mea dar pot să zic că uneori sunt urmărit de ghinion. În ultimii ani am avut câteva accidentări dar acum la începutul lui 2024 sunt un om nou şi vreau să fac cât mai multe de acum înainte”, a declarat Eduard Şerban, component al lotului naţional de judo al României, pentru Sportsnet.ro.

În 2017, în finala mondialului de cadeţi, sportivul susţinut de Federaţia Română de Judo l-a învins pe japonezul Mori Kenshin.

„Nu mi-a venit să cred că am reuşit să câştig. În timpul meciului am vrut să renunţ, aveam dureri la degetele de la picioare, dar ceva a făcut să nu dau înapoi şi să lupt până la capăt” - Eduard Şerban, component al lotului naţional de judo al României.

După 6 ani, la finalul lui 2023, chiar în Japonia, la Tokyo, la un stagiu de pregătire, Edi a dat nas în nas cu Mori Kenshin.

 „Când l-am văzut m-am dus direct la el şi i-am zis că <<noi doi o să luptă acum>>. Eu ştiam exact cine e. El nu şi-a amintit. După ce am avut câteva clinciuri acolo şi ne-am luptat puţin mai tare, s-a terminat meciul şi ne-am reîntâlnit o zi sau două mai târziu şi ne-am salutat, ne-am respectat ne-am întrebat ce-am mai făcut în ultimul timp şi ce planuri avem de viitor” - Eduard Şerban, component al lotului naţional de judo al României. 

Sportivul susţinut de Federaţia Română de Judo a ţinut să reediteze ultimul act al finalei, ,dar de această dată doar printr-o luptă amicală.

„Am avut o luptă destul de dură, cu câteva clinciuri puternice. El cred că era puţin furios, era nervos pe mine pentru că de obicei japonezii când pierd internaţional nu prea mai merg la competiţii după, nu îi mai duc antrenorii. Şi probabil la fel s-a întâmplat şi cu el după ce l-am învins” -Eduard Şerban, component al lotului naţional de judo al României.

Face judo de la 10 ani

Eduard Şerban este component al lotului naţional de judo al României şi a început acest sport la 10 ani.

„Eu făceam înot, toţi băieţii din cartier făceau judo. Eu cum ieşeam afară făceam trânte cu ei şi mă băteau toţi. Şi mi-au spus să merg şi eu la un antrenament.  Şi pe vremea aceea autocarele te luau din faţa şcolii. Am mers în faţa şcolii cu ghiozdanul, am urcat în autocar şi am ajuns la sala de judo. Acolo m-a văzut domnul profesor Corneliu Pălărie şi mi-a spus <<tu n-ai ce să cauţi în grupa aceasta, vino direct la grupa mare de la 18.00 la 20.00. Asta pentru mine a fost ceva excepţional şi de acolo a început totul” -Eduard Şerban, component al lotului naţional de judo al României. 

Din 2010, de când s-a apucat de judo, Eduard este antrenat de Valentin Ioniţă şi Dragoş Bolbose, antrenori ai lotului naţional de tineret de judo al României.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: judoeduard şerban judo 

viewscnt
Articole similare