Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce naţionale o aşteaptă pe România în Liga C! Tricolorii au câştigat cu Bosnia, dar tot au retrogradat

Ce naţionale o aşteaptă pe România în Liga C! Tricolorii au câştigat cu Bosnia, dar tot au retrogradat

Echipa națională

Comentarii

Tragerea la sorţi a preliminariilor pentru EURO 2024 va avea loc duminică, 9 octombrie 2022, de la ora 13:00 (ora României), la Festhalle Frankfurt.

UPDATE 00:01

Reprezentativa României a învins, luni seară, pe Stadionul Giuleşti, cu scorul de 4-1, selecţionata Bosniei, în ultima etapă a Grupei 3 din Divizia B a Ligii Naţiunilor. Tricolorii încheie grupa pe ultimul loc, astfel că au retrogradat în Divizia C. Bosniacii, care au terminat pe prima poziţie, au promovat în Divizia A.

România a retrogradat, iar echipele care o aşteaptă în Liga C în viitoarea ediţie din Nations League sunt: Luxemburg, Insulele Feroe, Azerbaidjan, Slovacia, Bulgaria şi Macedonia de Nord.

În Grupa 2, situaţia nu a fost finalizată. Grecia este câştigătoarea, dar Kosovo cu câte 6 puncte şi Irlanda de Nord şi Cipru, cu câte cinci puncte, se vor bate pentru a nu retrograda. 

Din Liga C Lituania, Belarus, Gibraltar şi una dintre Kosovo, Irlanda de Nord şi Cipru, ultimele clasate, vor juca un baraj în urma căruia vor retrograda alte două echipe. 

De asemenea, din Liga B vor mai retrograda Irlanda sau Armenia, care sunt despărţite de un singur punct înainte de ultimul meci. 

În celălalt meci din grupă, Muntenegru – Finlanda, scor 0-2. În minutul 17, de la muntenegreni a fost eliminat Tomasevici. Au marcat Antman ’47 şi Kallman ’53.

Clasamentul final al grupei: 1. Bosnia – 11 puncte, 2. Finlanda – 8 puncte, 3. Muntenegru – 7 puncte, 4. România – 7 puncte.

Bosnia şi Herţegovina a promovat în Divizia A, iar România a retrogradat în al treilea eşalon valoric.


Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre calificate. Alte 3 reprezentative îşi vor câştiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024.

Luni şi marţi se vor disputa ultimele partide din grupele Ligii Naţiunilor, dar 9 capi de serie la tragerea la sorţi se cunosc deja. În urna celor 10 capi de serie vor fi alte 10 naţionale care au obţinut cele mai bune rezultate în Liga A din Nations League. România se va afla în urna a 3-a. 

Ţările de Jos, Ungaria, Danemarca, Spania, Italia, Belgia, Croaţia, Portugalia şi Polonia vor fi capi de serie, iar pentru ultimul loc se vor duela Cehia şi eleveţia, care au meci marţi. 

Franţa şi Anglia au obţinut rezultate slabe în Nations League, iar cele două ţări se vor afla în urna a doua a capilor de serie alături de Austria, Israel sau Bosnia. România face parte din urna a treia alături de Suedia, Armenia sau Irlanda de Nord, iar echipa lui Iordănescu poate avea parte de o grupă foarte grea. 

Cum ar putea arăta o grupă dificilă pentru naţionala noastră

Spania, Franţa, România, Turcia, Belarus, Liechtenstein

Cum ar putea arăta o grupă ideală pentru România

Cehia, Israel (Bosnia), România, Insulele Feroe, Moldova, San Marino

Urnele pentru preliminariile de la EURO 2024

Urna 1: Ţările de Jos, Ungaria, Danemarca, Spania, Italia, Belgia, Croaţia, Portugalia, Polonia

Urna 2: Ţara Galilor, Anglia, Bosnia, Israel, Franţa, Austria

Urna 3: Suedia, Armenia, România, Slovenia, Republica Irlanda

Urna 4: Turcia, Georgia, Kazahstan, Luxemburg, Grecia, Azerbaidjan, Insulele Feroe

Urna 5: Belarus, Lituania, Gibraltar, Letonia, Malta, Moldova, Estonia

Urna 6: Liechetenstein, San Marino, Andorra

Afla mai multe despre: românia-euro 2024-spania-franţa 

viewscnt
Articole similare