You are here:

Ce onoare! Craioveanu, inclus pe lista jucătorilor de legendă din campionatul Spaniei

Ce onoare! Craioveanu, inclus pe lista jucătorilor de legendă din campionatul Spaniei

La Liga

Comentarii

Cotidianul Marca a realizat în ediţia sa online un top al celor mai buni 10 jucători din istoria fiecărei echipe aflate acum în La Liga. Pe listă se regăseşte şi un fotbalist român, Gheorghe Craioveanu.

Craioveanu este o prezenţă cu totul unică în topul celor de la Marca, fiind singurul jucător care apare pe lista legendelor la două echipe. Astfel, Craioveanu a fost inclus pe locul al doilea în topul legendelor de la Getafe, fiind întrecut doar de Javier Casquero. De asemenea, românul a fost inclus pe locul al şaselea în topul legendelor lui Villarreal, după Cazorla, Senna, Riquelhme, Forlan şi Arruabarrena.
 
Craioveanu a ajuns în campionatul Spaniei în 1995, fiind transferat de Real Sociedad de la Craiova. După trei ani, în care a bifat 90 de meciuri şi 26 de goluri, internaţionalul român s-a transferat la Villarreal. Timp de patru sezoane, a îmbrăcat tricoul Submarinului Galben în 120 de meciuri şi a marcat 28 de goluri. În 2002, Craioveanu s-a mutat la Getafe, unde avea să îşi încheie cariera în 2006. A jucat 120 de meciuri pentru echipa de la marginea Madridului şi a marcat 16 goluri.
 
Mai jos vă prezentăm top 3 al jucătorilor legendari de la cele mai importante echipe din La Liga, conform investigaţiei realizate de Marca:
  • FC Barcelona: Lionel Messi, Johann Cruyff, Xavi
  • Real Madrid: Alfredo Di Stefano, Cristiano Ronaldo, Raul Gonzalez
  • Athletic Bilbao: Telmo Zarra, Jose Angel Iribar, Julen Guerrero
  • Atletico Madrid: Luis Aragones, Fernando Torres, Diego Simeone
  • Sevilla: Jesus Navas, Frederic Kanoute, Andres Palop
  • Valencia: Mario Kempes, Santiago Canizares, David Albelda
 

Afla mai multe despre: gheorghe craioveanulegendela liga 

viewscnt
Articole similare