Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce onoare! Lucian Bute, inclus în Panteonul Sporturilor din Quebec: "Sunt foarte emoţionat"

Ce onoare! Lucian Bute, inclus în Panteonul Sporturilor din Quebec: "Sunt foarte emoţionat"galerie foto

Box

Comentarii

Fostul boxer Lucian Bute, în vârstă de 41 de ani, a fost inclus în Panteonul Sporturilor din Quebec, ca semn de recunoştinţă pentru că a marcat istoria provinciei canadiene, informează Radio Canada.

Campion mondial timp de cinci ani la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Bute a fost emoţionat înaintea ceremoniei.

"După întreaga mea carieră, să fiu inclus aici este ceva extraordinar. După ce am devenit campion mondial în 2007, seara asta este practic cea mai importantă pentru mine. Este o onoare şi sunt foarte emoţionat", a spus el.

"Tată a doi copii de cinci şi trei ani, Bute are în vedere proiecte în lumea boxului, precum sponsorizarea unei tinere speranţe din România, de exemplu. Cu siguranţă, nimeni nu este într-o poziţie mai bună decât el pentru a arăta calea unui imigrant în ceea ce priveşte modul de integrare în societatea din Quebec" , a scris sursa citată.

"Când am ajuns aici, în 2003, nici măcar nu vorbeam franceză sau engleză. M-am integrat bine, Quebecul m-a adoptat. Am putut să vând 20.000 de bilete la Centre Bell pentru fiecare luptă. Astăzi, viaţa mea este aici, familia mea este cu mine, aici s-au născut copiii. Chiar sunt ca un adevărat <quebecois>", a adăugat Bute.

Alături de Bute, au fost incluşi în Panteonul Sporturilor din Quebec Guy Carbonneau (hochei), Alex Harvey (schi fond), Caroline Quellette (hochei), Marie-Helene Premont (ciclism), Sonia Denoncourt (arbitru fotbal) şi Tom Quinn (voluntar, antrenor şi administrator).

Înfiinţat în 1990, Panteonul Sporturilor din Quebec cuprinde până acum 276 de personalităţi.

Afla mai multe despre: lucian bute 

viewscnt
Articole similare