Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce performanţă! Un român a câştigat Liga Campionilor: "Sentimentele sunt incredibile". Prima reacţie a jucătorului naţionalei

Ce performanţă! Un român a câştigat Liga Campionilor: "Sentimentele sunt incredibile". Prima reacţie a jucătorului naţionaleigalerie foto

Sporturi

Comentarii

La doar 19 ani, Eduard Ionescu, component al echipei germane FC Saarbrücken, îşi trece în palmares cel mai râvnit trofeu la nivel de echipe de club: Liga Campionilor la tenis de masă!

Succes uriaş pentru Eduard Ionescu şi tenisul de masă din România. Componentul lotului naţional a cucerit cel mai important trofeu intercluburi, Liga Campionilor, cu echipa germană FC Saarbrücken TT, după o finală incendiară cu Borussia Düsseldorf, scor 3-2.

“Am avut emoţii foarte mari, mai ales că în ultimul meci coechipierul meu Darko Jorgic a fost condus şi a salvat două mingii de meci. Când a reuşit ultimul punct şi am câştigat Liga a fost o eliberare pentru toată lumea, un sentiment de nedescris... La ultimele puncte ale finalei pur şi simplu stăteam pe bancă şi îmi bătea inima la maximum. Este un sentiment de nedescris pentru mine! Nu pot să compar cu nicio medalie de la individual, aici joc pentru club, la individual pentru ţară, însă ambele sentimente sunt incredibile”, a spus Eduard Ionescu, jucător al lotului naţional de tenis de masă, câştigător al Ligii Campionilor, pentru Sporstenet.ro. 

Edi nu a evoluat în finala competiţiei, însă a adus un punct extrem de important pentru Saarbrücken

în semifinala cu TTC Neu-Ulm. Ionescu a intrat al treilea la masa de joc şi s-a impus în faţa numprului 19 mondial, Quadri Aruna, scor 3-2 (4-11, 11-9, 11-7, 8-11, 6-5).

“Am avut foarte mari emoţii, sala foarte mare a fost plină de spectatori, m-au susţinut mult şi oamenii de acasă. Am încercat să mă gândesc doar la ce am de făcut, am intrat puţin timorat, am şi pierdut primul set la 4, dar apoi mi-am ridicat nivelul de joc şi am reuşit să aduc acel punct foarte important pentru echipa mea. În ultimele zece zile m-am pregătit cu antrenorul meu doar pe stilul lui Aruna” - Eduard Ionescu, jucător al lotului naţional de tenis de masă, câştigător al Ligii Campionilor.

A primit sute de mesaje

După cucerirea Ligii Campionilor a urmat descătuşarea şi, aşa cum era normal, petrecerea. Pentru Edi n-a fost însă una întinsă pe multe ore.

„N-am petrecut foarte special, ne-am strâns acasă la managerul nostru, am sărbătorit cu trofeul pe masă. Nu am stat foarte mult pentru că trebuie să plec la un concurs în Croaţia, unul extrem de important în lupta mea pentru calificarea la JO” - Eduard Ionescu, jucător al lotului naţional de tenis de masă, câştigător al Ligii Campionilor.

Jucătorul de tenis de masă recunoaşte că a stat mult timp aseară pe telefon, răspunzând la sute de mesaje primite.

„După meciuri nu prea vorbesc la telefon, răspund la mesaje doar. Câteva ore mai târziu îmi sun familia, părinţii, fratele, apoi şi prietenii. Am primit peste 200 de mesaje de felicitare” - Eduard Ionescu, jucător al lotului naţional de tenis de masă, câştigător al Ligii Campionilor.

Edi Ionescu şi-a făcut planul vizavi de bonusul pe care-l va primii de la şefii de la Saarbrücken.

„Îmi voi termina de amenajat noua casă cu prima din Liga Campionilor, acest lucru este prioritar pentru mine„ – Eduard Ionescu, jucător al lotului naţional de tenis de masă, câştigător al Ligii Campionilor.

Saarbrücken este, pentru al doilea an consecutiv, cea mai bună echipă de tenis de masă din Europa. Alături de Edi Ionescu, din formaţia germană mai fac parte Patrick Franziska, Darko Jorgic, Cedric Nuytinck, Yuto Muramatsu şi Cedric Meissner.

Afla mai multe despre: eduard ionescueduard ionescu tenis de masatenis de masa romania 

viewscnt
Articole similare