adplus-dvertising
You are here:

Ce probleme a întâmpinat delegaţia celor de la CSM Bucureşti în drumul către Brest: ”În total, aproape 12 ore petrecute pe drum!”

Ce probleme a întâmpinat delegaţia celor de la CSM Bucureşti în drumul către Brest: ”În total, aproape 12 ore petrecute pe drum!”

Handbal

Comentarii

Sute de zboruri au fost anulate din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din Franţa, care a afectat delegaţia celor de CSM Bucureşti. Echipa joacă duminică, de ora 17:00, contra celor de la Brest Bretagne în Liga Campionilor.

Echipa româncelor a plecat către Brest abia sâmbătă seara, în condiţiile în care greva a anulat zborurile către oraşul unde are loc meciul. A fost luat în considerare chiar şi anularea meciul, dar EFH a insistat ca partida să se dispute. 

În cele din urmă, delegaţia a zburat către Paris cu o cursă Bucureşti - Paris introdusă suplimentar în orarul de zboruri. Vlad Enăchescu, manager al clubului din Bucureşti, a povestit problemele pe care le-a întâmpinat echipa lui pentru a ajunge la meci. 

”În total, aproape 12 ore petrecute pe drum!” 

”157/365

Este 5:15 dimineaţa (ora Franţei) şi am ajuns în sfârşit la Brest. Oboseală? Pffff… Eu ca eu, dar echipa… Conform programului în mai puţin de 12 ore CSM Bucureşti trebuie să dispute meci de Liga Campionilor în compania celor de la Brest. Nu scriu aceste rânduri pentru a căuta scuze sau alibiuri - aşa cum nişte hateri de profesie sau nişte bătrânei cârcotaşi s-ar înghesui să afirme - ci pentru a trage un semnal de alarmă şi pentru a-i informa pe iubitorii handbalului despre unele aspecte mai puţin cunoscute.

CSM Bucureşti trebuia să plece spre Franţa în ziua de vineri, să se odihnească, să facă antrenament sâmbătă şi să joace duminică, primul meci dintr-o serie de 3, în 8 zile. Greva din Franţa a anulat zborurile spre Brest, EHF şi clubul gazdă au insistat să disputăm acest meci (deşi nu aveam nicio vină pentru întârzieri, etc) şi de aici a început calvarul. Am decolat de la Bucureşti sâmbătă la 16:30 (practic cu 24 de ore înainte de meci) şi am aterizat la Paris la 18:40, ora locală. 

Autocarul pus la dispoziţie de gazde a fost blocat în trafic şi nu a putut ajunge în timp la aeroportul parizian şi astfel delegaţia a pornit la drum (distanţa de 600 km) la ora 20:20, ora locală!! Fix la ora 22:00, după ce nu am străbătut mai mult de 50 de km, şoferii ne-au anunţat că trebuie să facă pauza impusă de regulamentele internaţionale (noi cerusem să avem 2, tocmai pentru că ne doream un drum fără opriri).

Şi ca tacâmul să fie complet, în benzinăria care ne-a găzduit am mai aflat o veste: autocarul a făcut pană de cauciuc! Asta s-a tradus aşa: încă o oră de stat pe marginea drumului. În total aproape 12 ore petrecute pe drum din momentul în care am aterizat la Paris şi până am ajuns la hotelul din Brest. Şi nu, nu a existat varianta tren (din păcate)…

Sunt oare handbaliştii şi handbalistele nişte roboţi? Nu ar trebui oare ca federaţia europeană să le acorde mai mult respect - până la urmă ei sunt eroii, nu? Cum să îi ceri unui performer să apară în faţa publicului şi să îşi facă meseria onest după un drum de mai bine de 14 ore, dintre care cea mai mare parte într-un autocar? 

Iar după puţin somn şi o masă pe fugă să se prezinte la intonarea imnului Champions League! Cu tot respectul nu aşa se face performanţa!

PS: da, inclusiv varianta unui charter a fost luată în calcul, de noi, dar şi de EHF, doar că preţurile erau uriaşe, iar într-un dintre variante oricum prevedea pierderea unei nopţi… ceea ce nu putea fi o decizie corectă”, a spus Vlad Enăchescu, pe pagina de personală de Facebook. 

viewscnt
Articole similare