Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce reacţie a avut Enes Sali când a fost chemat la naţionala mare a României, deşi are doar 15 ani: ”Am fost şocat”. El are drept de joc şi pentru altă ţară

Ce reacţie a avut Enes Sali când a fost chemat la naţionala mare a României, deşi are doar 15 ani: ”Am fost şocat”. El are drept de joc şi pentru altă ţară

Farul Constanța

Comentarii

Enes Sali, un mijlocaş ofensiv de doar 15 ani, a fost convocat în premieră la naţionala de seniori a României. Sali a povestit ce reacţie a avut când a aflat vestea.

Mirel Rădoi a surprins când a publicat lista cu jucătorii convocaţi pentru meciurile cu Islanda (11 noiembrie, acasă) şi cu Liechtenstein (14 noiembrie, în deplasare), ultimele din preliminariile pentru Cupa Mondială 2022.

Printre jucătorii chemaţi la naţională este şi Enes Sali, un tânăr foarte promiţător în vârstă de doar 15 ani. Mijlocaşul de la Farul Constanţa a povestit cum a reacţionat când a văzut mesajul că a fost convocat la naţionala mare.

Enes Sali, despre reacţia pe care a avut-o când a văzut că este chemat la naţională: ”După 10 minute am realizat”

În vârstă de doar 15 ani, Enes Sali a fost promovat de Gică Hagi la echipa mare a Farului şi are deja 8 apariţii şi un gol în acest sezon. Tânărul mijlocaş este unul dintre cei mai talentaţi jucători din noua generaţie.

Însă naţionala României risca să-l piardă. Enes Sali este născut în Toronto şi ar fi putut juca şi pentru naţionala Canadei. În plus, face parte din comunitate turcă din România şi n-ar fi fost exclusă varianta în care Turcia ar fi încercat să-l convoace.

Acestea par a fi motivele care au stat în spatele deciziei lui Mirel Rădoi. Selecţionerul României a vrut să se asigure că Enes Sali va juca pentru naţionala României şi i-a oferit astfel şansa să devină cel mai tânăr fotbalist care a debutat vreodată pentru ”tricolori”.

La rândul său, Enes Sali recunoaşte că are o perioadă în care cariera lui este pusă pe repede înainte. Meciurile pentru echipa mare a Farului, dar şi convocarea la naţionala României i-au provocat mult entuziasm.

Tânărul mijlocaş ofensiv spune însă că nu se aştepta să fie chemat chiar la naţionala de seniori şi a rămas şocat când a văzut mesajul:

”A fost o lună foarte încărcată pentru mine, dar nu cred că ma afectează asta, cred că sunt bine şi vreau să dau mai mult în continuare.

(Despre convocare) Am primit un mesaj pe whatsapp de la... Nu ştiam cum să reacţionez, era ceva şocant pentru mine, nu ştiam cum să reacţioneaz, dar după 10 minute am realizat şi am fost foarte bucuros. Va fi foarte frumos, un vis pentru mine.

(Despre Gică Hagi) Mi-a zis să dau cât mai mult, să merg acolo cu capul sus şi să dau cât mai mult. Nu ştiu cum o să mă simt, dar sper să mă acomodez repede şi să mă înţeleg bine cu băieţii. Este alegerea mea 100% să joc pentru România şi sunt foarte bucuros pentru asta”, a declarat Enes Sali.

Citeşte aici fascinanta poveste a lui Enes Sali!

Afla mai multe despre: enes sali 

viewscnt
Articole similare