Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce s-a ales de Vasile Mogoş, fundaşul titularizat de Mirel Rădoi în înfrângerea din Armenia, scor 2-3

Ce s-a ales de Vasile Mogoş, fundaşul titularizat de Mirel Rădoi în înfrângerea din Armenia, scor 2-3

Fotbal

Comentarii

Vasile Mogoş (30 de ani) a apărut suprinzător în anturajul echipei naţionale a României, în 2019, dar la fel de surprinzător a şi dispărut de pe radar, în 2021.

Cine este Vasile Mogoş?

Vasile Mogoş s-a născut pe 31 octombrie 1992 la Vaslui, iar la vârsta de cinci ani a fost obligat să se mute cu familia în Italia.

Până la 22 de ani, fotbalistul a evoluat doar pentru formaţii obscure din ligile inferioare ale Italiei, precum Asti, Real Vicenza, Porto Tolle sau Lumezzane.

Abia în 2016, la 24 de ani, când a ajuns la Ascoli, în Serie B, a făcut cunoştinţă cu fotbalul profesionist.

A debutat cu o înfrângere, a încheiat cu o înfrângere

După două sezoane la Ascoli, Mogoş s-a transferat la Cremonese, o altă formaţie care activa în Serie B. În acel moment, fotbalistul a început să intre în vederile selecţionerului de atunci, Cosmin Contra.

”Guriţă” l-a apreciat foarte mult pe Mogoş şi chiar l-a titularizat în partida cu Suedia, pierdută cu 0-2 la Bucureşti, în preliminariile pentru EURO 2020.

În toamna lui 2020, Mogoş se transferă de la Cremonese la Chievo, o altă formaţie din Serie B, şi revine în anturajul echipei naţionale a României, de data aceasta sub comanda lui Mirel Rădoi.

  • Mogoş este folosit 70 de minute în amicalul cu Belarus, scor 5-3 pentru tricolori, şi 26 de minute în remiza cu Irlanda de Nord, din deplasare, scor 1-1, din Liga Naţiunilor.

În vara lui 2021, fundaşul dreapta român se transferă din nou, la Crotone, tot în Serie B. Mirel Rădoi a rămas cu ochii pe el şi l-a convocat pentru cele trei partide din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar 2022, din luna martie, cu Macedonia de Nord, Germania şi Armenia.

Mogoş a fost folosit într-o singură partidă: titular contra Armeniei, în deplasare, scor 2-3, o partidă care s-a dovedit decisivă în calificarea la baraj. 

  • O victorie ar fi dus România la barajul de calificare.

Meciul cu Armenia a fost ultimul pentru Vasile Mogoş în tricoul echipei naţionale.

Vasile Mogoş, scos din circuit de o accidentare gravă

La finele sezonului 2021/2022, Mogoş şi Crotone au retrogradat în Serie C, iar fotbalistul a refuzat să se transfere la un club.

În acest sezon de Serie C, Vasile Mogoş a început ca titular incontestabil, însă o accidentare dură l-a scos din circuit mai bine de trei luni.

Fotbalistul român a pierdut, pentru moment, echipa la Crotone, iar italienii anunţă că va mai dura ceva timp până când îşi va recâştiga tonusul fizic.

Aşadar, la doar 30 de ani. Vasile Mogoş pare că şi-a luat adio de la echipa naţională a României, pentru care a bifat patru prezenţe.

  • 400.000 de euro este cota de piaţă a lui Vasile Mogoş, conform transfermarkt.de.

Afla mai multe despre: vasile mogoscrotonemirel radoi 

viewscnt
Articole similare