adplus-dvertising
You are here:

Ce salarii aveau jucătorii de la Dinamo şi Steaua în perioada comunismului: ”Câştigau de două-trei ori mai mult decât Ceauşescu”

Ce salarii aveau jucătorii de la Dinamo şi Steaua în perioada comunismului: ”Câştigau de două-trei ori mai mult decât Ceauşescu”

Diverse

Comentarii

Cornel Dinu a dezvăluit că fotbaliştii de la Steaua şi Dinamo câştigau în comunism mai mult decât Nicolae Ceauşescu. Fostul selecţioner susţine că unii jucătorii ajungeau lunar chiar şi la 30.000 de lei, adică în jur de 2.800 de euro în zilele noastre.

Echipele importante din România au avut rezultate notabile în perioada comunismului, însă jucătorii de atunci erau, din punct de vedere salarial, departe de fotbalul occidental. Chiar şi aşa, Cornel Dinu susţine că fotbaliştii câştigau destul de bine în vremea comunismului. Fostul selecţioner spune că erau jucători care aveau salariul chiar şi de trei ori mai mare decât Nicolae Ceauşescu.

”Un jucător de la Steaua şi de la Dinamo câştiga pe lună în anii aceia, am prins şi eu şi am avut această capacitate care-mi intra în buzunar, de două-trei ori mai mult decât câştiga Ceauşescu şi ceilalţi conducători ai ţării. Deci el avea, Ceauşescu, 10.000 şi ceva salariu, iar un fotbalist de la Steaua şi de la Dinamo, ca să nu mai spun deplasări, vamă şi aşa mai departe, lua 20.000 - 30.000 de lei pe lună”, a dezvăluit Cornel Dinu.

La o actualizare a sumelor de atunci, 30.000 de lei din perioada comunismului înseamnă aproximativ 13.000 de lei în zilele noastre. Adică aproape 2.800 de euro.

viewscnt
Articole similare