Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce scriu americanii după finala dramatică pierdută de David Popovici: ”Se va reseta mental”

Ce scriu americanii după finala dramatică pierdută de David Popovici: ”Se va reseta mental”

Alte sporturi

Comentarii

Marele favorit al probei de 200 m liber, românul David Popovici a cedat pe finalul cursei şi a ratat un loc pe podium la Mondialele de la Fukuoka (Japonia).

Ce scriu americanii după finala dramatică pierdută de David Popovici: ”Se va reseta mental”

Jurnaliştii de la L'Equipe îl vedeau drept marele favorit în finala de 200 metri pe David Popovici şi s-au declarat surprinşi de ratarea podiumului de către înotătorul român.

În timp ce, jurnaliştii americani de la swimmingworldmagazine.com sunt convinşi că David Popovici va avea forţa de a se "reseta" din punct de vedere mental şi consideră că sportivul nostru va fi din nou la înălţime.

"Ce urmează pentru David Popovici? Se va reseta mental, cu ochii aţintiţi spre Olimpiada din 2024, înaintea probei de 100 de metri liber? Ridcarea din acest abis psihologic este la fel de provocatoare ca orice alt aspect fizic al sportului. Popovici are la dispoziţie 14 ore pentru a face acest lucru, înainte de a participa la proba la care a doborât recordul mondial, vechi de 13 ani.

Un mare rival îl aşteaptă la 100 de metri: Kyle Chalmers, care vine după două zile de odihnă. Chalmers deţine al doilea cel mai bun timp la 100 de metri, 47,08, la doar două zecimi de recordul lui Popovici.

Dar acesta este David Popovici, un tânăr de 18 ani, cu un palmares cunoscut, ca făcător de minuni în bazin. El a fost cel care a doborât recordul mondial la 100 de metri liber, nu Chalmers, nu Caeleb Dressel sau oricare altul.

De ce Popovici nu îşi poate reveni în cel mai scurt timp? Este greu de imaginat că are limitări fizice, după ce prima jumătate a cursei de 200 de metri a fost superbă. Maturitatea şi echilibrul său au fost evidente cu fiecare ocazie, aşa că de ce ar trebui să fie diferit acum?", au scris jurnaliştii de la swimmingworldmagazine.com.

Înotătorul David Popovici s-a calificat, miercuri, în semifinalele probei de 100 m liber, la Campionatul Mondial de nataţie de la Fukuoka.

David Popovici, un prim pas către apărarea titlului mondial la 100 m liber. Cu ce timp s-a calificat în semifinale la Fukuoka

Afla mai multe despre: david popovicicampionat mondial de nataţie200mjaponia 

viewscnt
Articole similare