You are here:

Ce spun profesorii Emmei Răducanu după ce tânăra jucătoare a trecut de Sorana Cîrstea şi s-a calificat în optimi la Wimbledon

Ce spun profesorii Emmei Răducanu după ce tânăra jucătoare a trecut de Sorana Cîrstea şi s-a calificat în optimi la Wimbledongalerie foto

Tenis

Comentarii

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu a fost descrisă ca o "elevă model” de către profesorii ei de la Newstead Wood, un liceu selectiv de fete din Orpington, sud-estul Londrei, informează dailymail.co.uk.

Ea a obţinut trei note de 9 şi patru de 8 în examenele GCSE şi aşteaptă rezultatele nivelurilor A de matematică şi economie.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

"Din clasa a şaptea a muncit din greu, a fost sârguincioasă şi nu ai fi ştiut că în acelaşi timp este un superstar de tenis în devenire. Părinţii ei au fost în spatele ei tot timpul cu tenisul şi cu şcoala şi s-au asigurat că accentul pe şcolarizare nu scade", a afirmat directorul Alan Blount.

El a adăugat că mama ei, Renee, care este chineză, şi tatăl ei, Ian, care este român, sunt întotdeauna de ajutor şi mereu prezenţi la întâlnirile cu părinţii.

"Ştiu importanţa educaţiei. Încearcă să se asigure că Emma acumulează în toate domeniile vieţii ei, adică şcoala şi sportul, şi că citeşte cărţi şi participă la activităţi extraşcolare organizate de şcoală. Este o persoană multilaterală absolută.

Este calmă şi echilibrată la şcoală şi umilă prin faptul că participă la aceste turnee şi apoi se întoarce la şcoală, se aşează din nou alături de colegii ei şi continuă şi pur şi simplu nu ştii că poate săptămâna trecută a fost în Franţa", a declarat el.

Profesoara de matematică al Emmei, Sarah Sword, care i-a trimis un e-mail după victoria de sâmbătă, împotriva Soranei Cîrstea, a avut şi ea numai cuvinte de laudă la adresa tinerei sportive.

"Este foarte talentată la matematică, este o elevă cu adevărat talentată. Este foarte activă în clasă în ceea ce priveşte participarea la lecţii, pune întrebări, dă răspunsuri la întrebări şi are o minte foarte ascuţită. Ea va trece cu brio examenele. Nu există nicio îndoială în opinia mea. A reuşit acest echilibru uimitor între studiile sale şi pasiunea pentru tenis. Este pur şi simplu minunată", a spus ea.

La 18 ani, Emma Răducanu, locul 338 WTA, este cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care ajunge în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Ea a învins-o, sâmbătă, în turul al treilea, pe Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, cu scorul de 6-3, 7-5.

În faza următoare, Răducanu o va întâlni, luni, pe sportiva australiană Ajla Tomljanovic, numărul 75 mondial.

Dacă va câştiga acest meci, sporitva britanică îşi va asigura un premiu de 300.000 de lire sterline (350.000 de euro).

Chiar dacă pierde, scrie Daily Mail, Emma, care a fost lăudată de ducele şi ducesa de Cambridge şi de Sir Andy Murray, poate obţine milioane din contracte de sponsorizare.

"Ea arată şi se comportă bine, este atractivă, multiculturală, de succes şi tânără" a caracterizat-o un expert în domeniu, citat de Daily Mail.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: emma raducanu 

viewscnt
Articole similare