Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce urmează pentru Sebastian Colţescu. Avocatul său anunţă: ”Vrem să convingem Comisia de Disciplină!” EXCLUSIV

Ce urmează pentru Sebastian Colţescu. Avocatul său anunţă: ”Vrem să convingem Comisia de Disciplină!” EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Avocatul lui Colţescu, un spaniol care a locuit 12 ani în România, a explicat pentru Telekom Sport că urmează judecata Comisiei de disciplină a forului continental

Sebastian Colţescu ar putea fi judecat şi sancţionat pentru comportament neadecvat. Membrii Comisiei de Disciplină a UEFA l-ar putea ancheta pe Sebastian Colţescu pentru încălcarea articolelor 11 şi 15 din Regulamentul Disciplinar, după ce inspectorul care a anchetat cazul a notat că arbitrul român a avut un ”comportament neadecvat, care ar fi putut fi evitat”.

Josep Vandellos a explicat pentru Telekom Sport ce urmează pentru Sebastian Colţescu şi spune că UFA a deschis o procedură şi împotriva formaţiei din Turcia: ”Articolul 11 este un fel de sertar unde încape totul. Articolul 11 vorbeşte despre încălcări de natură etică şi stabileşte o serie de situaţii care pot constitui o încălcare a principiilor etice. Printre ele, să foloseşti un limbaj insultator, dar nu e cazul, pentru că deja raportul consideră că nu a fost o insultă. Acum, munca pe care o avem în faţă este să încercăm să convingem Comisia de Disciplină că nu numai a existat o abatere a articolului 14, mai mult decât atât, nici o încălcare a articolului 55, pe asta ne vom concentra în zilele care urmează. Din câte ştiu eu, UEFA a deschis şi o procedură disciplinară împotriva antrenorilor turcilor.  UEFA a vrut să închidă şi acest subiect şi cred că va continua pe acelaşi drum”” a mărturist Josep Vandellos, pentru Telekom Sport.

Ce spun articolele care l-ar putea incrimina pe Sebastian Colţescu:

Articolul 15: Comportamentul neregulamentar al jucătorilor şi oficialilor

1. Următoarele suspendări se aplică în cazul meciurilor din competiţie:

a)suspendarea pentru un meci din competiţie sau o anumită perioadă pentru:
iv.insultarea jucătorilor sau altor persoane prezente la meci;
v.comportament nesportiv;

Articolul  11 Principii generale de conduită

1. Asociaţiile membre şi cluburile, precum şi jucătorii, oficialii şi membrii acestora, şi toate persoanele desemnate de UEFA să-şi exercite funcţiile, trebuie să respecte Legile Jocului, precum şi Statutele, regulamentele, directivele şi deciziile UEFA şi să respecte principiile de conduită etică, loialitate, integritate şi sportivitate.

2. De exemplu, o încălcare a acestor principii este comisă de oricine:
b) al cărui comportament este insultător sau încalcă,în oarecare mod,normele de bază ale unei conduite decente;
I) care provoacă culpabil întreruperea sau abandonarea unui meci, sau este responsabil pentru întreruperea sau abandonarea acestuia;

3. Încălcarea principiilor şi regulilor menţionate mai sus se pedepseşte prin măsuri disciplinare.

Raportul întocmit de inspectorul UEFA urmează să fie înaintat la Comisia de Disciplină a forului continental, care, în baza lui, va decide dacă a fost sau nu rasism, sau dacă Sebastian Colţescu poartă vreo parte din vină pentru situaţia apărută la meciul PSG - Istanbul Başakşehir.

Afla mai multe despre: colţescujosep vandellos 

viewscnt
Articole similare