Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce viteză şi-a luat! Maşina lui e mai rapidă decât un avion: "Este o premieră absolută pentru motorsport, nu doar în ţară, dar şi în Europa"

Ce viteză şi-a luat! Maşina lui e mai rapidă decât un avion: "Este o premieră absolută pentru motorsport, nu doar în ţară, dar şi în Europa"

Sporturi

Comentarii

Dominic Marcu este decis să bată toate recordurile în acest an în automobilismul românesc!

Pilotul a devenit în aprilie primul pilot al unei maşini electrice care s-a impus în clasamentul general al unei etape de viteză în coastă din Campionatul Naţional.  Bolidul cu care Dominic va concura de la cursa următoare are un demaraj mai rapid ca al unui avion la decolare!

Noua maşină Tesla Model S Plaid pe care Dominic abia aşteaptă să o „arunce în luptă” în Campionatul Naţional de viteză în coastă are 1.000 de cai putere şi ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar două secunde!

„Este o premieră absolută pentru motorsport, nu doar în ţară, dar şi în Europa. Este vorba de o nouă Tesla Model S Plaid, una de ultimă generaţie, de peste 1.000 cai putere, 0-100 sub 2 secunde. Nici avionul nu merge aşa de tare. Când mă duc cu avionul mai glumesc: <<ce încet merge avionul>>! Deci este o senzaţie foarte, foarte frumoasă, dar ciudată la început”, a declarat Dominic Marcu, pilot, pentru Sportsnet. 

În prima etapă a campionatului de viteză în coastă din acest an, Dominic a concurat cu vechea lui maşină, tot o Tesla, dar Model 3, şi a reuşit o premieră în automobilismul european şi, evident, românesc: a reuşit să termine pe primul loc în clasamentul general al etapei de la Râşnov, întrecând toate celelalte maşini pe benzină!

„Am făcut şi o premieră pentru o maşină electrică, am venit pe 1 la general, ceea ce nu s-a mai văzut nici în România, nici în Campionatul European, să vină o maşină electrică într-un campionat de viteză în coastă pe locul 1” – Dominic Marcu, pilot.

Ca să poată concura, şi-a pus aplicaţie cu zgomot de motor

Pentru a putea participa în Campionatul Naţional cu o maşină electrică, Dominic a fost nevoit să facă o schimbare importantă autoturismului: să îl facă să scoată zgomote! Astfel, dacă la prima maşină punea muzică, la cea nouă a montat un sistem care imită orice zgomot de motor posibil!

„Regulamentul spune în felul următor: orice maşină trebuie să se audă, inclusiv maşina electrică. Prima dată am mers cu o alarmă, când am început să concurez în 2021, cu un Mini Cooper. După aceea mi-a venit ideea să pun muzică. Aşa că maşina aceasta are boxe şi în spate şi se aude muzică. Ce pun eu din tabletă, aia e muzica. Noua maşină, însă, are un sistem de ultimă generaţie care simulează orice motor pe benzină. Avem chiar şi sunet de avion dacă vrem şi e corelat cu acceleraţia! Nu doar că se aude ca o maşină, pur şi simplu stau în start, o turez şi se aude motorul. O să fie ceva foarte tare pentru fani la viitoarea etapă, cea de la  Rânca. Dar ce e foarte fain e că la fiecare urcare se aude altfel. Prima dată zici că e Ferrari, după aceea zici că este Porsche. Abia aştept să văd la etapa de la Rânca” – Dominic Marcu, pilot.

Sunetul lui preferat este cel de Ferrari şi nu întâmplător şi în Formula 1 ţine tot cu scuderia italiană.

„Îmi place Ferrari 458 Italia. Ăla e sunetul preferat pentru maşina asta, l-am testat şi îmi place foarte mult. La Formula 1 mă uit, abia aştept următoarea cursă, sunt fan, dar sunt curios la anul, de-abia aştept. Am fost fan Ferrari, mereu am fost, dar în ultima vreme sunt cu Red Bull, că aşa sunt vremurile” – Dominic Marcu, pilot.

Vrea să se dea pe circuit cu campionul mondial al Formulei 1, Max Verstappen

Visul lui cel mai mare e să ajungă să se dueleze pe pistă cu campionatul mondial Max Verstappen.

„Totul e posibil, l-aş vedea la Formula E, în schimb de experienţă. În mod evident mi-ar plăcea să mă întrec cu Verstappen odată, ăsta-i visul oricărui pilot în momentul de faţă” – Dominic Marcu, pilot.

După cum recunoaşte, Dominic Marcu (33 de ani) a visat dintotdeauna să se facă pilot de curse. Ba chiar, de dragul pasiunii sale, a îndurat chiar şi răutăţile colegilor de clasă.

„Cred că eram clasa a doua, a treia. Am fost spectator la raliu şi de atunci am ştiut un singur lucru: eu mă fac pilot de curse. Când eram în şcoală, eu le spuneam copiilor că o să devin pilot şi mă luau în râs. La liceu le spuneam, toţi ziceau că visez. Uitaţi că visez, dar visez cu ochii deschişi acum” – Dominic Marcu, pilot.

Afla mai multe despre: dominic marcudominic marcu automobilism 

viewscnt
Articole similare