Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce vor păţi jucătorii care îl vor elogia pe Putin la Roland Garros. Avertismentul dur al organizatorilor

Ce vor păţi jucătorii care îl vor elogia pe Putin la Roland Garros. Avertismentul dur al organizatorilor

Tenis

Comentarii

Amelie Mauresmo, directoarea turneului de tenis de la Roland Garros, a avertizat joi că dacă un jucător care va participa la competiţia pariziană de Mare Şlem îl va elogia pe preşedintele rus Vladimir Putin, va face obiectul sancţiunilor.

"Suntem în conformitate cu ceea ce au decis miniştrii sportului din Uniunea Europeană. Nu vom găzdui echipe, ci sportivi individuali (ruşi sau belaruşi). Evident, dacă un sportiv se manifestă pro-Putin în faţa presei, atunci vor exista sancţiuni", a spus Mauresmo, fost lider al clasamentului WTA, într-un interviu acordat postului de radio France Inter.

Aceasta a subliniat că "principiul neutralităţii" va fi impus la turneul din capitala Franţei, fără imnuri sau drapele ale Rusiei sau Belarusului.

Fosta jucătoare de tenis, în vârstă de 42 de ani, a apreciat că "nu există o decizie corectă" pe un subiect subiect atât de sensibil precum războiul din Ucraina.

Jucătoarele de tenis ucrainene, precum Elina Svitolina, au criticat participarea colegelor din Rusia. Turneul de la Wimbledon, unul dintre cele patru de Mare Şlem din circuitul profesionist, i-a exclus pe jucătorii ruşi şi belaruşi în urma invaziei din Ucraina.

Afla mai multe despre: roland garros 

viewscnt
Articole similare