Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ceferin continuă războiul împotriva Superligii. Un nou discurs dur al preşedintelui UEFA: "97% din venituri le revin cluburilor"

Ceferin continuă războiul împotriva Superligii. Un nou discurs dur al preşedintelui UEFA: "97% din venituri le revin cluburilor"
Comentarii

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că fotbalul european trebuie să rămână deschis tuturor cluburilor, în condiţiile în care continuă speculaţiile referitoare la o Superligă disidentă.

Deşi majoritatea membrilor fondatori ai Superligii s-au retras în faţa presiunii publice şi politice după lansarea foarte criticată a proiectului în aprilie 2021, cluburile Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus rămân fidele acestei idei.

Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid, care urma să fie numit preşedintele Superligii, a continuat să le ceară cluburilor de top ale Europei să se separe de UEFA, el insistând în luna iunie că această competiţie disidentă este "încă vie".

Mai recent, Toni Kroos, mijlocaşul lui Real Madrid, a susţinut poziţia lui Perez, el afirmând că Superliga "ar fi trebuit să funcţioneze de mult timp".

Luni, Ceferin, luând cuvântul la congresul internaţional Football Talks de la Lisabona, a subliniat că are încredere în structura existentă a fotbalului din Europa.

"Fotbalul, cu siguranţă, va rămâne întotdeauna deschis în competiţia noastră. Esenţa fotbalului european, care este de departe cel mai puternic fotbal din lume, este că el este deschis.

Cei care cred că doar elita joacă fotbal nu înţeleg că şi lor le-ar fi mult mai rău dacă nu ar concura împotriva tuturor. Sezonul trecut am văzut-o pe Sheriff (Tiraspol) din Moldova câştigând la Madrid împotriva Realului. Dacă o echipă din Slovenia mea, cu un buget de două milioane, a câştigat împotriva lui Tottenham, aceasta este esenţa fotbalului european.

Face parte din cultura noastră. Face parte din istoria noastră şi nu se va schimba niciodată. Asta nu ar trebui să se schimbe şi ceea ce mulţi oameni nu ştiu este că UEFA returnează în fotbalul de club 93,5% din toate veniturile cluburilor, iar în total 97% din toate veniturile revin cluburilor.

Aceasta este cea mai importantă parte a fotbalului şi de aceea avem atâta succes. Insist şi voi insista că visul va rămâne viu pentru toată lumea", a spus Ceferin.

Afla mai multe despre: champions leagueuefa 

viewscnt
Articole similare