Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ceferin, mesaj clar pentru impresarii de jucători: "Influenţa lor la unele cluburi poate fi uriaşă"

Ceferin, mesaj clar pentru impresarii de jucători: "Influenţa lor la unele cluburi poate fi uriaşă"
Comentarii

Influenţa agenţilor de jucători la unele cluburi poate fi "problematică", a opinat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, sosit la Bruxelles pentru a înmâna o declaraţie de intenţie comisarului european pentru sport, Tibor Navracsics, referitoare la dezvoltarea fotbalului de pe continent în colaborare cu ECA, Asociaţia cluburilor europene.

Întrebat de ziarişti despre scandalul care zguduie fotbalul belgian, Ceferin nu a ezitat să atragă atenţia asupra problemelor legate de meseria de agent de jucători, scrie site-ul radioteleviziunii RTBF.

"Am încredere în autorităţile belgiene pentru rezolvarea problemei", a declarat juristul în vârstă de 51 de ani, înainte de a vorbi despre rolul agenţilor. "Influenţa lor la unele cluburi poate fi uriaşă, iar acest lucru se poate dovedi problematic, chiar fără nicio corupţie la meciuri", a spus el.

În opinia sa, această problemă a apărut în 2015, când FIFA a modificat statutul agenţilor de jucători şi a liberalizat piaţa, oricine fiind autorizat să opereze un transfer şi să primească un comision.



"Este mult mai uşor să renunţi la reguli decât să institui reguli", a declarat Ceferin, referindu-se la FIFA. "Noi evocăm şi discutăm despre această problematică, însă deocamdată nu avem soluţii pe care să le aducem", a punctat slovenul.

Afla mai multe despre: ceferinproblemeuefaagentiimpresari 

viewscnt
Articole similare