You are here:

”Cei de la Corvinul au fost mai siguri” / ”De ce a bătut Ghiocel?”. Primele reacţii după finala Cupei României pierdută de Oţelul Galaţi

”Cei de la Corvinul au fost mai siguri” / ”De ce a bătut Ghiocel?”. Primele reacţii după finala Cupei României pierdută de Oţelul Galaţi

Cupa României

Comentarii

Echipa Corvinul Hunedoara a câştigat miercuri seara, la Sibiu, Cupa României, învingând la lovituri de departajare, scor 3-2, formaţia Oţelul Galaţi. După 90 de minute scorul a fost egal, 2-2, iar în cele două reprize de prelungiri nu s-a mai marcat.

Reacţii după Corvinul - Oţelul

Pe Stadionul Municipal din Sibiu cei care au deschis scorul au fost gălăţenii, în minutul 27, prin lovitura liberă executată perfect de Rusevic, la colţul lung. Marius Coman a egalat pentru divizionara secundă Corvinul în minutul 39. În partea secundă, arbitrul Marcel Bîrsan a dictat penalti pentru un fault în careu asupra lui Bodişteanu şi Rusevic a transformat în minutul 58.

Răzvan Tănasă, abia intrat pe teren, a ratat în minutul 68 şi Antoniu Manolache a egalat cu un şut din marginea careului şapte minute mai târziu. Pe final hunedorenii au atacat poarta lui Pap şi au trecut pe lângă gol, dominând ultima parte a reprizei secunde, însă cum scorul a fost egal şi după cele 12 minute de prelungire, s-a intrat în cele două reprize de prelungiri, care au trecut însă fără gol şi finala Cupei României a fost decisă de loviturile de departajare. Cisotti a deschis seria penaltiurilor şi a înscris, iar Eduard Pap a apărat lovitura lui Marius Coman.

Lefter a scos şi el şutul lui Gaitan, apoi Manolache a egalat pentru Corvinul, 1-1. Lefter a parat şi şutul lui Lameira, Antonio Bradu a înscris pentru Corvinul, care avea 2-1. Ghiocel a trimis peste poartă însă Eduard Pap a respins şutul lui Pîrvulescu. Miguel Silva a executat calm şi a egalat la 2, însă Herghelegiu a înscris simplu şi Corvinul a câştigat prima Cupă a României din palmares.

Vasile Miriuţă a urmărit partida şi i-a lăudat pe cei de la Corvinul. Miriuţă nu a înţeles alegerea lui Dorinel Munteanu la penalty.

”La penalty cei de la Corvinul erau mai siguri, le-am văzut pe feţe. Ghiocel, cam rar văd un fundaş să bată... Nu am înţeles de ce a dat el. Parcă erau mult mai relaxaţi, mai încrezători cei de la Corvinul.

Partida a fost echilibrată. Bravo lor au meritat să câştige azi, nu s-a văzut diferenţa dintre Liga I şi Liga 2. S-a văzut oboseala la Oţelul. N-am înţeles cei are au executat”, a declarat Vasile Miriuţă la Prima Sport. 

Este pentru prima oară din 1975 când o echipă din liga secundă câştigă Cupa României.

Echipele care au evoluat:

  • CORVINUL: Lefter - Fl. Iacob, V. Lică (Chindriş 90), A. Manolache, Velisar - Bradu, Hrezdac (Herghelegiu 119) - M. Lupu, Neacşa (i. Pop 88), N. Pîrvulescu - M. Coman. ANTRENOR: Florin Maxim
  • OŢELUL: E. Pap - Zhelev, Yabre (Ghiocel 120), J. Cisse, Miguel Silva - Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel (Aly Malle 76), Rusevic (Gaitan 77), Bodişteanu (R. Tănasă 66). ANTRENOR: Dorinel Munteanu 

 

Afla mai multe despre: corvinul hunedoaracupa românieioţelul galaţi 

viewscnt
Articole similare