You are here:

Cei de la Rapid au sărit în apărarea lui Gabriel Gheorghe după scandalul de la România U19: ”De înţeles pentru un copil de 17 ani”

Cei de la Rapid au sărit în apărarea lui Gabriel Gheorghe după scandalul de la România U19: ”De înţeles pentru un copil de 17 ani”

Rapid

Comentarii

Tensiuni la naţionala U19, unde selecţionerul Ion Marin a fost nevoit să ia măsuri drastice după ultimul meci amical.

Rapid, comunicat dur. I-a luat apărarea lui Gabriel Gheorghe

În perioada 1-9 septembrie, naţionala U19 a României desfăşoară un cantonament în Finlanda, unde dispută două meciuri amicale cu ţara gazdă.

Recent, Ion Marin, selecţionerul României U19, i-a trimis acasă pe Gabriel Gheorghe (17 ani, Rapid) şi Luca Băsceanu (18 ani, Farul). Cei doi nu au vrut să iasă la încălzire pe parcursul meciului cu Finlanda U19, scor 0-0.

Rapidul a reacţionat, azi, printr-un comunicat dur şi a lansat diverse acuzaţii. 

”Pentru clubul nostru, orice prezenţă la loturile naţionale, indiferent de categoria de vârstă, reprezintă o onoare, iar obiectivul Rapidului este acela de a da cât mai mulţi jucători echipelor reprezentative.

La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Gabriel Gheorghe, un tânăr de 17 ani, selecţionat la formaţia U19 a României pentru „dubla” amicală contra Finlandei. Din pacate, Gabi nu a fost folosit în prima partidă de la Tammela, chiar dacă s-a încălzit pe margine o bună bucată din joc, cu dorinţa de a intra pe teren şi a-şi demonstra calităţile.

După ce au fost efectuate toate schimbările permise de protocol, Gabi a luat loc, dezamăgit, pe banca de rezerve. În acel moment, unul dintre membrii staffului naţionalei U19 l-a trimis din nou la încălzire, în ciuda faptului că jocul era pe final, iar România nici nu mai putea efectua modificări.

Gestul jucătorului nostru, de a refuza ieşirea la încălzire, într-un moment în care oricum nu mai avea şanse de a evolua vreun minut în meciul respectiv, este unul oarecum de înţeles pentru un copil de 17 ani, chiar dacă nu suntem de acord cu nerespectarea indicaţiilor.

Deoarece dorinţa lui de a juca sub tricolor a fost enormă, şi dezamagirea nefolosirii a fost pe măsură. Dezamăgitor a fost şi gestul reprezentanţilor echipei U19, care, deşi erau „tutori” pentru jucătorul nostru pe toată durata deplasării în Finlanda, acesta fiind încă minor, l-au trimis pe Gabi înapoi în ţară singur, cu avionul, alegând şi o cursă cu escală.

Gabriel Gheorghe este un jucător extrem de serios şi cuminte, nicidecum unul care ar putea crea probleme în cadrul unui lot. Este un tânăr foarte talentat şi avem nevoie de el puternic şi încrezător, nu demoralizat şi demotivat, în urma unei astfel de experienţe neplăcute.

Înţelegem că jucătorii selecţionaţi trebuie să se supună indicaţiilor celor din stafful naţionalei, dar în anumite cazuri este nevoie de mai mult tact în relaţia cu unii tineri, aflaţi la vârste la care dorinţa de a juca şi de a demonstra este atât de mare. Clubul FC Rapid va răspunde întotdeauna afirmativ, cu mare plăcere, aşa cum a făcut-o şi până acum, convocărilor primite de jucătorii giuleşteni”, a fost comunicatul de la Rapid. 

Afla mai multe despre: rapidgabriel gheorgheromânia u19comunicat 

viewscnt
Articole similare