You are here:

Cei mai buni dintre cei mai buni. Şase echipe invincibile în cele mai tari campionate ale Europei

Cei mai buni dintre cei mai buni. Şase echipe invincibile în cele mai tari campionate ale Europeigalerie foto
Comentarii

În primele cinci campionate din Europa se regăsesc şase cluburi care nu au cunoscut gustul înfrângerii în acest sezon. Deşi La Liga se încadrează în acest top, în primul eşalon din Spania nu există echipe invincibile.

În cele mai bune cinci campionate ale Europei rămân şase cluburi neînvinse în acest sezon. Câte una din Franţa, Germania, Italia şi trei din Anglia. Dacă Premier League era considerat imprevizibil, acest titlu îi revine în acest an campionatului spaniol. LaLiga este singura competiţie din cele mai bune cinci în care toate echipele au fost învinse cel puţin o dată. Barcelona (două înfrângeri), Real Madrid (patru înfrângeri) şi Atletico Madrid (o înfregere) nu apar pe lista echipelor invincibile.

Chelsea - Premier League

Formaţia londoneză ocupă locul 3 în Premier League, cu 28 de puncte, în spatele lui Liverpool şi Manchester City. După 12 partide, Chelsea are 8 victorii şi 4 rezultate de egalitate. Eden Hazard are o contribuţie importantă în acest sezon, fiind golgheterul competiţiei, cu 7 reuşite. S-a vehiculat că belgianul va părăsi Londra pentru Madrid, dar fratele său, Thorgan Hazard, a declarat că Eden nu se gândeşte la o mutare pe Santiago Bernabeu, dorind să câştige titlul cu Chelsea.

Liverpool - Premier League

Liverpool nu a mai avut de foarte mult timp un start de sezon atât de bun ca cel de anul acesta. Cu 9 victorii şi 3 egaluri, ”cormoranii” ocupă poziţia secundă, la doar 2 puncte de liderul Manchester City. Dacă Salah şi Mane au marcat doar câte 6 goluri în toate competiţiile, Alisson, devenit cel mai scump portar după transferul său de la AS Roma, a încasat numai 5 goluri în 12 etape de Premier League.

Manchester City - Premier League

Manchester City, campioana en titre, a început şi acest sezon într-o manieră impresionantă. ”Cetăţenii” rămân neînvinşi după 12 etape, cu 10 victorii şi 2 rezultate de egalitate şi urmăresc al treilea titlu din ultimii patru ani. Jucătorii lui Guardiola au o medie extraordinară de goluri marcate în campionat (3 goluri/meci) şi doar 5 încasate. Sergio Aguero este principalul marcator al echipei, cu 8 goluri în toate competiţiile, urmat de Raheem Sterling cu 6.

Borussia Dortmund - Bundesliga

Rivalii de la Bayern Munchen au câştigat ultimele şase titluri în Bundesliga, doar că bavarezii au pierdut trei meciuri în acest sezon şi se clasează doar pe locul 5. În schimb, Borussia este singura echipă neînvinsă din campionatul Germaniei, ocupă prima poziţie şi are un avans de 7 puncte faţă de Bayern. După 11 etape, Dortmund are 8 victorii şi 3 egaluri. Marco Reus este principalul marcator, cu 8 reuşite.

Juventus - Serie A

Juventus vrea să câştige pentru a 8-a oară consecutiv titlul în Italia. În 12 etape, italienii au 11 victorii şi un rezultat de egalitate. Napoli, echipa de pe locul secund, este deja la 6 puncte distanţă. ”Bătrâna doamnă” l-a transferat în această vară pe Cristiano Ronaldo, cel care a înscris deja 9 goluri în toate competiţiile. Portughezul este la doar o reuşită în spatele golgheterului din Seria A, Piatek.

PSG - Ligue 1

Paris Saint-Germain este de neoprit în Franţa. Parizienii au 13 victorii în tot atâtea meciuri şi sunt lideri incontestabili, cu 39 de puncte, fiind singura echipă din această listă cu număr maxim de puncte. Echipa de pe locul secund, Lille, se plasează la o distanţă de 13 puncte. Mbappé este golgheterul campionatului, cu 11 reuşite. Neymar (10) şi Cavani (8) sunt ceilalţi marcatori importanţi de la PSG.

Articol scris de Cristian PINTEA

 Galerie foto

Afla mai multe despre: dortmundliverpoolpsg 

viewscnt
Articole similare