You are here:

Cei mai buni săritori cu schiurile din lume, pe podium la Râşnov, în cadrul Cupei Mondiale de Vară

Cei mai buni săritori cu schiurile din lume, pe podium la Râşnov, în cadrul Cupei Mondiale de Varăgalerie foto

Sporturi

Comentarii

Complexul Olimpic pentru Sporturi de Iarnă de pe Valea Cărbunării a fost gazda a patru etape spectaculoase din Cupa Mondială de Vară la sărituri cu schiurile, desfăşurate în acest weekend. Evenimentul a reunit cei mai talentaţi sportivi ai lumii, oferind publicului două zile intense de competiţie.

În cadrul celor patru etape – două de individual feminin şi două de individual masculin – au concurat săritori cu schiurile din 15 ţări, inclusiv din China, Franţa, Italia, Japonia, Norvegia, Polonia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite, Austria, Finlanda, Kazahstan, Elveţia, Turcia şi România.

Marii câştigători ai competiţiei de la Râşnov

La finalul celor două zile de concurs, sportivii care au urcat pe podium au fost Lara Malsiner din Italia, la feminin, şi Pawel Wasek din Polonia, la masculin. Performanţele lor remarcabile le-au adus victoria în cadrul unui eveniment de anvergură mondială.

Performanţe româneşti notabile

România a fost reprezentată cu succes de Daniela Haralambie, care a înregistrat un loc 15 în prima zi de concurs şi un loc 17 în a doua zi. Aceste rezultate i-au adus puncte importante, care o plasează în prezent pe locul 28 în clasamentul mondial.

La masculin, Daniel Cacina a impresionat cu sărituri de 89,5 metri şi 88 de metri în etapa de sâmbătă, pe care a încheiat-o pe locul 22 cu un total de 224 de puncte.

Echipa României a fost completată de Alesia Mîţu la feminin şi Mihnea Spulber la masculin, toţi sportivii noştri demonstrând ambiţie şi dedicare în faţa unei concurenţe extrem de puternice.

Clasamentele finale

În competiţia feminină de sâmbătă, podiumul a fost ocupat de Lara Malsiner (Italia) – Locul 1, Annika Sieff (Italia) – Locul 2 şi Nozomi Maruyama (Japonia) – Locul 3. Duminică, Lara Malsiner şi-a menţinut poziţia de lider, urmată de Nozomi Maruyama (Japonia) şi Annika Sieff (Italia).

La masculin, Pawel Wasek (Polonia) a triumfat în ambele zile de concurs, urmat sâmbătă de Ulrich Wohlgenannt (Austria) şi Kevin Bickner (Statele Unite), şi duminică de Ren Nikaido (Japonia) şi Alex Insam (Italia).

După aceste etape, Lara Malsiner la feminin şi Alex Insam la masculin conduc clasamentul general de al Grand Prix-ului de Sărituri cu Schiurile.

„Suntem foarte mândri că România a reuşit din nou să organizeze un eveniment de talie internaţională, care a adus laolaltă cei mai buni săritori cu schiurile din lume. Competiţiile de la Râşnov au devenit un punct de referinţă în calendarul sporturilor de iarnă şi suntem încântaţi de sprijinul pe care l-am primit din partea autorităţilor locale, judeţene, a sponsorilor şi numeroşilor voluntari. Aceste evenimente reprezintă nu doar o oportunitate pentru sportivii noştri de a concura la cel mai înalt nivel, ci şi o platformă pentru a promova sporturile de iarnă în România”, a declarat Puiu Gaspar, Secretar General al Federaţiei Române de Schi Biatlon.

Această etapă de Cupă Mondială a fost organizată de Federaţia Română de Schi Biatlon în parteneriat cu Primăria Oraşului Râşnov şi cu sprijinul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Consiliului Judeţean Braşov.

Următoarele etape de Grand Prix de Vară

Competiţia de la Râşnov marchează startul programului de toamnă al Cupei Mondiale de Vară. Sportivii se vor deplasa în Austria, la Hinzenbach, pentru etapele din 28-29 septembrie, urmate de cele de la Klingenthal, Germania, programate pentru 5-6 octombrie. Aceste etape sunt esenţiale pentru calificarea la Jocurile Olimpice de Iarnă, iar performanţele pe trambulină sunt importante pentru sportivii care îşi doresc să strângă cât mai multe puncte în vederea calificării.

Articol de Răzvan Ionaşcu

 Galerie foto

Afla mai multe despre: săritori cu schiurilerasnovcupa mondiala de vara schi 

viewscnt
Articole similare