You are here:

Cei mai cunoscuţi piloţi tată şi fiică din Campionatul de Raliuri au acceptat provocarea: "Viaţa te obligă câteodată"

Cei mai cunoscuţi piloţi tată şi fiică din Campionatul de Raliuri au acceptat provocarea: "Viaţa te obligă câteodată"

Sporturi

Comentarii

Adrian şi Alexandra Teslovan cei mai cunoscuţi piloţi tată şi fiică din Campionatul de Raliuri au lăsat volanul şi au intrat în bucătărie. Ei au preparat pâine de casă şi gulaş din zona Ţinutului Secuiesc.

Au dat-o pe gulaş picant ca să fie şi mai rapizi pe circuitul de raliuri

Adrian Teslovan unul dintre cei mai cunoscuţi şi experimentaţi piloţi din motorsportul românesc este as şi în bucătărie, nu doar pe circuit! Alături de fiica sa, Alexandra, pilot şi ea în Campionatul de Raliuri, a intrat în bucătărie şi a preparat un gulaş picant din zona Harghitei, locul în care Adi a copilărit.

 „Pasiunea mea pentru gătit cred că a pornit aşa natural cumva. Viaţa te obligă câteodată şi am dus-o un pic mai departe, e o plăcere, mă deconectează şi asta e cel mai important”, spune Adrian Teslovan, pilot în Campionatul Naţional de Raliuri, pentru Sportsnet.ro

 De data aceasta, la masa de gătit, Adi i-a fost copilot Alexandrei, cum îi place să spună.

„Cu tata în bucătărie suntem bine, chiar ne înţelegem mult mai bine decât în maşină, mă ajută foarte mult la baza de sfaturi, îndrumări şi chiar idei”, a adăugat Alexandra Teslovan, pilot în Campionatul Naţional de Raliuri.

 Pilotul i-a arătat fiicei sale cum se prepară gulaşul. „Am zis să fie ceva autentic şi din zona în care suntem noi, din Miercurea Ciuc. Am zis să nu mergem în zona italiană, să îl lăsăm pe Marco şi pe Simone în zona aceea. Nouă ne place să fie şi puţin picant”, recunoaşte Adrian Teslovan, pilot în Campionatul Naţional de Raliuri.

 Adi e pasionat de bucătărie de mulţi ani şi spune că se pricepe să prepare orice.

 „În general îmi place să experimentez. nu am limite, nu zic nu îmi plac numai mâncărurile alea. Îmi place mult bucătăria italienească, cu mulţi colegi chiar de la curse discutăm câteodată reţete, alţii vorbesc despre alte lucruri...”, a mai spus Adrian Teslovan.

Pasionat de Formula 1, Adi are şi un pilot preferat din noul val. Dacă ar avea ocazia, a dezvăluit şi ce fel de mâncare i-ar plăcea să îi pregătească.

„Aş prefera să îi gătesc lui Lando Norris ... nu ştiu ce i-aş face, probabil o mâncare românească, sarmale”, recunoaşte el. 

Alexandra este în al cincilea an de motorsport

Alexandra Teslovan a împlinit de curând 18 ani şi  de când era mică este pasionată de maşini. Microbul i-a fost transmis de către tatăl său, pilot cu ştate vechi în Campionatul de Raliuri.

În urmă cu 5 ani şi ea a început aventura în motorsport, în Campionatul de Super Slalom, iar de 2 ani este colegă cu tatăl său în Campionatul de Raliuri.

„Îmi place la nebunie ce fac acum. La început nu eram suficient de pregătită, dar acum sunt pregătită cam în orice situaţie şi sunt bucuroasă că pot învăţa. De la tata primesc cele mai bune sfaturi, atât în ceea ce priveşte pasiunea mea cât şi în bucătărie”, adaugă Alexandra Teslovan, pilot în Campionatul Naţional de Raliuri.

Vrea să urmeze Politehnica

Anul acesta va fi unul greu pentru Alexandra. Tânăra a trecut în clasa a XII a, dar nu vrea să renunţe la raliuri. Spune că va învăţa pentru BAC şi admiterea la facultate, dar va merge şi la curse.

„Mi-am ales o facultate grea, vreau să dau la Politehnică, nu ştiu încă ce specialitate, dar ştiu că mă va ajuta pe partea profesională în sportul pe care îl practic. Vreau să continui toată viaţa în motorsport”, mai spune Alexandra Teslovan, pilot în Campionatul Naţional de Raliuri.

De când s-a apucat de motorsport, Alex a schimbat 2 maşini. Ea dezvăluie şi care este maşina visurilor sale.

„În motorsport mi-ar plăcea foarte mult să conduc un R5, una dintre cele mai performante maşini, o Skoda sau dacă se poate să ajung în mondial cu una din VRC-uri, maşini de top”, admite pilotul. 

Emoţii mari când îşi vede fiica la volan

 Adrian Teslovan dezvăluie că i-a fost greu să îşi vadă fata pilot de curse. Şi acum, după 5 ani, încă are emoţii. 

„Acum un an, în primul ei an de raliuri, la Harghita, eu am abandonat şi am stat pe dreapta alături de Dan Gîrtofan care îşi urmărea şi el băiatul. Şi am zis că nu mai stau să mă uit la probă, pentru că mi-a fost foarte greu, am făcut 12 kilometri între un viraj şi zona unde era semnal să văd timpii. În câteva ore am făcut 12 kilometri pe jos şi am zis exclus, voi sta în parcul service, e mult mai bine pentru mine”, a încheiat Adrian Teslovan, pilot în Campionatul Naţional de Raliuri.

Afla mai multe despre: campionatul de raliuriadrian şi alexandra teslovan 

viewscnt
Articole similare