Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Cel mai bun străin din Superligă. De departe!”. A crescut la Genoa, iar acum face senzaţie în România | EXCLUSIV

”Cel mai bun străin din Superligă. De departe!”. A crescut la Genoa, iar acum face senzaţie în România | EXCLUSIVgalerie foto

Fotbal

Comentarii

O analiză recent reliefa faptul că echipele din Superligă, în acest sezon, se bazează pe un procent uriaş de jucători străini - 40%, ceea ce demonstrează că nu mai au foarte multă încredere în jucătorul autohton.

În acelaşi timp, chiar şi cu aceşti jucători străini, rezultatele europene nu se îmbunătăţesc, iar jocul nu vine mai spectaculos.

Lukas Zima, o excepţie într-o ”mare tulbure” de jucători străini

Sunt destule voci care susţin că mulţi dintre aceşti jucători nu au ce căuta în fotbalul românesc şi că, de fapt, nu fac decât să înlesnească progresul unor jucător tineri, autohtoni, care, poate, ar avea un potenţial mai mare de creştere decât aceştia.

De asemenea, există şi excepţii în această multitudine culturală, fotbalistică. Unul dintre jucătorii străini care şi-au câştigat respectul, cel puţin în acest sezon, este portarul ceh al celor de la Petrolul, Lukas Zima.

Prezent în studiourile Orange Sport, Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, consideră că Lukas Zima este cel mai valoros portar străin din Superligă.

Excelenta prestaţie a portarului Zima a făcut ca scorul să rămână 0-0. Dacă e să remarc un jucător după acest meci (n.r. - Voluntari - Petrolul 0-0) ar fi portarul Zima.

Mie mi se pare cel mai bun portar străin din campionatul României. De departe”, a declarat Andrei Vochin, la Orange Sport.

Cine este Lukas Zima?

Lukas Zima s-a născut pe 9 ianuarie 1994, la Hradec Kralove, în Cehia.

Portarul şi-a început cariera în ţara natală, la MFK Nové Město nad Metují. A trecut, apoi, pe la Hradec Kralove şi Slavia Praga, înainte să facă pasul spre Italia, în 2011, la 17 ani.

În vara lui 2011, Genoa plătea celor de la Slavia Praga 1.000.000 de euro.  Apoi, Zima a fost împrumutat succesiv la Reggiana, Unione Venezia, Mantova, Perugia şi Livorno, timp de 7 ani, până să fie lăsat să plece liber de contract.

  • Nu a jucat niciun meci oficial pentru Genoa. Are zeci de meciuri văzute de pe banca de rezerve.

În vara lui 2021, Zima semna cu olandezii de la VVV-Venlo, iar în vara lui 2023, era prezentat oficial la Petrolul Ploieşti.

  • 400.000 de euro este cota de piaţă a lui Lukas Zima, conform transfermarkt.de.
  • Zima este fost internaţional ceh U15, U16, U17, U18, U18 şi U21.

Afla mai multe despre: andrei vochinlukas zima 

viewscnt
Articole similare