Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cele mai afectate cluburi din Superligă, dacă noua regulă a lui Răzvan Burleanu va fi implementată

Cele mai afectate cluburi din Superligă, dacă noua regulă a lui Răzvan Burleanu va fi implementată

Fotbal

Comentarii

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, îşi doreşte mai mulţi jucători crescuţi în România, din sezonul următor, 2024/2025.

Mai exact, Răzvan Burleanu şi-ar dori ca din sezonul următor, 2024/2025, echipele din Liga 1 şi Liga 2 să aibă în teren cinci jucători crescuţi ”la nivel naţional” sau eligibili pentru naţionalele României

  • Jucătorii formaţi ”la nivel naţional” au nevoie de trei sezoane în România, între 15 şi 21 de ani.

FC Voluntari, cea mai afectată din Superligă!

Trebuie să fie pe teren minimum 5 jucători formaţi la nivel naţional şi/sau eligibili pentru naţionalele României. Conceptul de format la nivel naţional înseamnă să fi petrecut 3 ani în cadrul unui club din România, între vârstele de 15 şi 21 de ani. Ca să mărim baza de selecţie a cluburilor, ne vom adresa inclusiv copiilor români din străinătate.

Astfel încât să întărim procesul de repatriere a jucătorilor români tineri formaţi în străinătate, care nu sunt formaţi la nivel naţional, dar sunt eligibili pentru naţionalele României”, a transmis Răzvan Burleanu, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Echipa care va avea cele mai mari probleme în acesta caz, analizând doar ultima etapă disputată din Superligă (etapa a 19-a) este FC Voluntari - 3.

Formaţia antrenată de Ilie Poenaru a utilizat în primul ”11” doar trei jucători români contra Rapidului - Doru Andrei, Robert Popescu şi Nicolae Carnat.

Nici Dinamo nu stă prea bine la acest capitol. La meciul cu U Cluj au fost utilizaţi, în primul ”11”: Răzvan Patriche, Neluţ Roşu, Costin Amzăr şi Denis Politic.

Petrolul, de asemenea, a utilizat doar patru jucători în primul ”11”, în duelul cu Farul: Paul Papp, Valentin Ţicu, Alexandru Musi şi Gheorghe Grozav.

Formaţiile care stau cel mai bine la acest capitol sunt Universitatea Cluj, FC Botoşani, Farul, FCSB, Hermannstadt, Universitatea Craiova şi Poli Iaşi.

  • De partea cealaltă, Sepsi, Rapid, Oţelul, FCU Craiova sau UTA Arad sunt la limită, iar problema nu este una atât de mare.

Afla mai multe despre: regulaburleanuromani 

viewscnt
Articole similare