You are here:

Cele mai cunoscute surori din tenisul de masă cuceresc Grecia! "Este primul meu an în care joc în altă ligă în afara României"

Cele mai cunoscute surori din tenisul de masă cuceresc Grecia! "Este primul meu an în care joc în altă ligă în afara României"

Sporturi

Comentarii

Elena Zaharia, multiplă campioană la tenis de masă, va juca din acest sezon la AEK Atena, formaţie la care evoluează de un an şi sora ei mai mare, Alina. Fetele sunt colege de echipă şi la CSM Constanţa şi spun că dacă nu ar fi făcut tenis de masă, s-ar fi apucat de Stand-Up Comedy.

Tot timpul cu zâmbetul pe buze şi puse pe glume, Elena şi Alina Zaharia au un motiv în plus de bucurie! Elena, multiplă medaliată europeană la tenis de masă, a semnat cu gruparea AEK Atena, formaţie la care din sezonul trecut evoluează sora ei mai mare, Alina.

„Este primul meu an în care joc în altă ligă în afara României. Alina a jucat sezonul trecut la aceeaşi echipă şi am zis că „mamă, super”! Numai bine, ne întâlnim şi aici suntem în echipă şi la Constanţa şi în Grecia”, a declarat Elena Zaharia, componentă a lotului naţional de tenis de masă, pentru Sportsnet.ro.         

Grecia este tărâm necunoscut pentru Elena, care abia aşteaptă să viziteze Atena.

„Eu nu am fost niciodată în Grecia, asta este o ironie. Dar mă bucur că acum o să tot merg. Şi după cum a spus Alina că ok vizităm, cazare, mâncare, dar să şi jucăm cel mai bun tenis al nostru”, recunoaşte Elena Zaharia.

Ştie că se poate baza pe sora ei să o plimbe prin oraş!

„Da asta mă gândeam, ca Alina să fie ghidul meu. E numai bine am şi ghid vorbeşte şi în română. Avem şi mult umor”, a adăugat sportiva componentă a lotului naţional de tenis de masă.

Alina este încântată de Atena, mai ales că anul trecut şi-a petrecut luna de miere în acest oraş.

„Viaţa în Atena este superbă, hotelul îl avem fix lângă Acropolis, am vizitat, abia aştept să îmi duc şi surioara. Este superb, mâncarea bună, ai ce să vizitezi”, declară Alina Muşat, jucătoare de tenis la CSM Constanţa şi AEK Atena.

Dacă nu ar fi făcut tenis de performanţă, fetele ştiu ce meserie le-ar fi plăcut să aibă: „Cred că mai bine mergeam la Stand -Up Comedy împreună”, admite Elena Zaharia. 

2024, primul an de seniorat pentru Elena

 Elena Zaharia, multiplă medaliată europeană şi mondială la tenis de masă, a fost până în 2023 cea mai bună junioară din România. Anul acesta, tânăra de 19 ani a făcut pasul la seniorat.

„Pentru mine este o onoare să fac parte din lotul naţional de senioare, având în vedere că tocmai ce am ieşit de la juniori. Încerc pe zi ce trece să mă motivez tot mai mult şi să mă autodepăşesc”, recunoaşte Elena Zaharia, componentă a lotului naţional de tenis de masă.

Pentru jucătoarea de tenis de masă, primul an de seniorat a fost unul dificil.

„Cu suişuri şi coborâşuri, am început bine cu Campionatul European de U 21, unde am câştigat două medalii de argint şi una de aur, am jucat cele 3 finale. Apoi am participat la Mondialele de seniori, am fost cu echipa mare, după au urmat concursurile de seniori. Mai am europenele de seniori unde îmi doresc să joc din ce în ce mai bine şi să mă depăşesc”, a adăugat ea. 

Pasionată de dans şi de muzică

De când era mică, Elenei îi plăcea la nebunie să cânte şi să danseze.

„În fiecare zi cânta şi dansa. Cum ne trezeam dimineaţa înainte de antrenament, înainte de un concurs, mereu punea muzică, dansam, ca să începem ziua cu voie bună”, spune Alina Muşat, jucătoare de tenis la CSM Constanţa şi AEK Atena.

„Nu aveam o melodie preferată, ştiu că îmi plăceau toate şi mai ales muzica grecească”, completează Elena Zaharia.

Şi anul trecut, la nunta Alinei, Elena a fost sufletul petrecerii.

„Am fost domnişoară de onoare, m-am ocupat şi de invitaţi, dar am şi dansat alături de sora mea până nu am mai putut”, recunoaşte Elena Zaharia.

Cel mai frumos moment din tenis, cu CSM Constanţa!

Datorită tenisului de masă pe care îl practică de mici, cele două surori au trăit momente superbe. Fetele spun că cel mai frumos s-a petrecut chiar anul acesta.

„Anul acesta am jucat cu echipa noastră din Constanţa, chiar acasă, în cupele europene, cu o echipă din Franţa şi de fiecare dată dacă nu reuşeam eu să câştig meciurile, o făcea Alina şi tot timpul ne ajutam. Aşa se întâmplă şi în Superligă. Şi în cupele europeane, sora mea a reuşit să câştige două meciuri. Avem o poză foarte drăguţă împreună, când eu o pup pe ea pe frunte”, anunţă jucătoarea de tenis la CSM Constanţa şi AEK Atena.

Atunci când au timp, Alina şi Elena şi-l petrec împreună. Mai ales de când Alina s-a căsătorit şi nu mai locuieşte cu părinţii şi sora sa mai mică.

“Ieşim, ne place să ne plimbăm, să povestim la o cafea, să vorbim despre orice”, declară Alina Muşat, jucătoare de tenis la CSM Constanţa şi AEK Atena.

Elena recunoşte că îi simte lipsa surorii sale de când nu mai locuiesc împreună.

„Când stăteam împreună mă enerva, că îmi scotea încărcătorul din priză, plecam o secundă din cameră, mi-l scoatea. Stingea lumina peste tot. Dar acum parcă mi-e dor de ea”, mai spune Elena Zaharia. 

La rândul ei, Alina se amuză când îşi aduce aminte cât de bucuroasă a fost Elena atunci când ea s-a căsătorit.

„Îmi spunea că ce bine îi pare că va avea camera ei, acum mă sună << vreau să vin pe la tine, mi-e dor de tine”, a încheiat Alina Muşat, jucătoare de tenis la CSM Constanţa şi AEK Atena.

Afla mai multe despre: alina zahariaelena zahariatenis de masa romania 

viewscnt
Articole similare