Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cele mai impresionante victorii din cadrul World Series of Poker

Cele mai impresionante victorii din cadrul World Series of Pokergalerie foto

Pariuri sportive

Comentarii

De peste o jumătate de secol, turneul WSOP este punctul de atracţie pentru jucătorii profesionişti de poker. Expunerea este una mondială şi sumele care se vehiculează în acest turneu sunt cu adevărat exorbitante. În afară de premiile uriaşe care pot intra în buzunarele jucătorilor, turneul se face remarcat prin popularitatea de care se bucură. Milioane de oameni din toată lumea participă din faţa ecranelor la adrenalina pe care acest turneu o induce şi trăiesc efectiv dramele jucătorilor.

În final, doar unul câştigă premiul de milioane de dolari şi mai ales stima fanilor. Pentru ca meritele unui câştigător WSP să fie recunoscute oriunde acesta ar călători, i se dăruieşte şi o brăţară din aur masiv de campion al turneului. Despre asemenea victorii vom detalia în acest topic, deci te rugăm să îl parcurgi cu atenţie.

Amarillo Slim

Poate că până acum ai beneficiat de un bonus fără depunere de la un casino de renume, aşa cum este şi cazul ofertei Netbet 100 rotiri, dar simţi că îţi lipseşte ceva? Ai încercat până acum doar sloturi şi totuşi eşti cunoscător de poker? Dacă da, poate că ar trebui să iei în considerare acest joc şi chiar să înveţi mai multe despre jucătorii care au făcut legendele vii. Vom începe cu Amarillo Slim.

Nu este nimic ieşit din comun că un jucător să folosească în turnee un alias în loc de numele său adevărat. Este cazul jucătorului profesionist de poker Thomas Austin Preston Jr, cunoscut mai ales sub aliasul sau, Amarillo Slim. Decedat în anul 2012 la vârsta de 83 de ani, Amarillo Slim a fost inclus în galeria celor mai buni jucători de poker în anul 1992. Nu atât câştigarea de turnee l-a pus în această ipostază cât mai ales participarea sa activă la popularizarea jocului de poker Texas Hold’em.

Înainte de a deveni un cunoscut jucător de poker profesionist, Amarillo Slim a fost un promotor al jocului Texas Hold’em. Pentru acest lucru a călătorit  pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii, împreună cu alte 2 nume de referinţă în jocul de poker, Doyle Brunson şi Sailor Roberts. Alături de aceştia participă la primul turneu WSP organizat în anul 1970, pe care însă nu îl câştigă. De abia 2 ani mai târziu reuşeşte să facă acest lucru, performanţă care îl propulsează peste noapte în cel mai popular jucător de poker profesionist.

Reuşeşte aceeaşi performanţă în anii 1974, 1985 şi în anul 1990, când pentru ultima oară îşi pune pe mână brăţara de învingător. Deşi astăzi pare puţin, îşi adjudecă din jocul de poker peste 600000 de dolari şi publică şi o carte dedicată jocului pe care l-a îndrăgit atât de mult, Texas Hold’em.

Doyle Brunson

Ca şi Amarillo Slim, Doyle Brunson este cunoscut sub pseudonimul Texas Dolly. Este un îndrăgostit de jocul de poker profesionist şi îl practică de peste 50 de ani în format profesionist cu nişte realizări excepţionale. Este primul jucător profesionist de poker care a câştigat primul 1 milion de dolari la un turneu WSP, este inclus în galeria marilor jucători de poker şi este autorul a numeroase cărţi în care jocul de poker este vedeta incontestabilă.

Cu o asemenea carieră prodigioasă, Doyle Brunson este mândrul posesor a nu mai puţin de 10 brăţări de aur WSP. Aceasta realizare îl poziţionează printre primii 4 jucători de poker câştigători de turnee WSP, performanţă greu de egalat în zilele noastre.

De asemenea, se numără printre cei 3 jucători care au câştigat de 4 ori consecutiv brăţări WSP, în cazul său în anii 1976, 1977, 1978 şi 1979. Urmare a acestor realizări, decide să se retragă din activitatea de jucător profesionist de poker în anul 2018, participând la ultimul său turneu WSP.

La data la care se retrage, Doyle Bronson avea deja în conturi peste 6 milioane de dolari din toate turneele câştigate, ceea ce îl propulsează în unul dintre cei mai mai prolifici jucători de poker profesionist din întreaga lume.

Phill Helmuth

În materie de recorduri în poker, Phill Helmuth nu are până în acest moment egal. Are un număr de 154 de încasări din turnee WSP, 64 de prezenţe la mesele finale de poker şi un număr de 19 din cele mai mari poturi încasate vreodată. În acest fel se explică şi un alt record, la rândul lui neegalat până astăzi, cel de 16 brăţări de aur câştigate în turneele WSP. Performanţele sale sunt realizate între anii 1989 şi 2012, cea mai consistentă dintre ele având loc în 2012.

Este anul în care îşi adjudecă cel mai mare premiu din carieră, victoria finală aducându-i nu mai puţin decât 1,022 MILIOANE de EURO. Turneul aduce în prim plan jocul de poker No Limit Texas Hold’em, preferatul jucătorului. Este fără îndoială cel mai profitabil jucător de poker profesionist, averea sa fiind estimată în anul 2021 că depăşind suma de 28 de MILIOANE de dolari. Realizările sale în acest domeniu îi aduce în anul 2007 prezenţa în Poker Hall of Fame şi consfinţeşte în acest fel popularitatea de care se bucură.

Ca şi personalitate jucătorul este recunoscut ca fiind unul impulsiv, mai ales după ce plasează pariuri proaste care îl fac să piardă sume mari de bani. Nu ezită să le spună să tacă jucătorilor de la masă şi le adresează de cele mai multe injurii, ceea ce îi atrage deseori penalizări din partea arbitrilor.

Chris Moneymaker

Deşi la prima vedere s-ar crede că jucătorul foloseşte un alias, numele chiar îi aparţine legal. Numele său complet este Christopher Bryan Moneymaker, este născut în anul 1975 în Atlanta, Georgia şi deţine un masterat în contabilitate la prestigioasa Universitate din Tennessee. Când câştiga primul său turneu de poker profesionist în anul 2003, Moneymaker lucra ca şi contabil. Reuşeşte de la prima participare să şi câştige turneul, fapt care îi aduce instantaneu statutul de vedetă şi îi introduce în cont frumoasă suma de 2,5 MILIOANE de dolari.

Participarea la masa acestui turneu îl costase numai 40 de dolari, fapt care se regăseşte ulterior şi în cartea pe care o publică în martie 2005. Titlul cărţii este „Cum transformă un jucător amator 40 de dolari în 2,5 milioane la un turneu profesionist” şi reprezintă  cartea sa autobiografică de căpătâi. Numele său face ca presa de specialitate să îl numească Efectul Moneymaker, urmare a câştigării titlului de campion în urma calificării la un turneu online de poker. Se pare că porecla a fost una de bun augur, pentru că până în anul 2017 jucătorul reuşise să strângă în conturile personale 4 MILIOANE de dolari.

Îşi întemeiază propria companie care se numeşte Moneymaker Gaming şi participă la toate turneele de poker unde se califică. Pe plan personal este la a 2-a căsătorie, pe care o legalizează în anul 2005 în oraşul cazino Las Vegas.

Concluzie

Fără îndoială că pasiunea pentru jocul de poker al acestor jucători le-a adus atât recunoaştere mondială cât şi prosperitate financiară. Exemplul lor este însă unul pe care şi tu îl poţi urma, dacă jocul de poker este pasiunea ta. Participă la turneele de poker profesionist şi cine ştie, poate şi numele tău va fi plasat în Poker Hall of Fame!

 Galerie foto

Afla mai multe despre: poker 

viewscnt
Articole similare