adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Centura de campion a lui Muhammad Ali, vândută cu o sumă uriaşă. Cât a plătit omul de afaceri Jim Irsay pentru un nou obiect în colecţia sa impresionantă

Centura de campion a lui Muhammad Ali, vândută cu o sumă uriaşă. Cât a plătit omul de afaceri Jim Irsay pentru un nou obiect în colecţia sa impresionantă

Box

Comentarii

Omul de afaceri american Jim Irsay a achiziţionat cu 6,18 milioane de dolari centura de campion a legendarului boxer american Muhammad Ali, cucerită în 1974 în faţa compatriotului său George Foreman, cu ocazia celebrului meci supranumit "Rumble in the Jungle".

Proprietarul echipei Indianapolis Colts din NFL (Liga profesionistă de fotbal american) a anunţat duminică această achiziţie, printr-un mesaj pe Twitter, declarând-se "mândru că este gardianul" acestei centuri istorice a World Boxing Council.

Irsay a sugerat că preţiosul obiect ar putea fi prezentat în cadrul unei expoziţii a colecţiei sale, în luna august la Chicago, precum şi în septembrie la Indianapolis.

Omul de afaceri este obişnuit cu achiziţiile spectaculoase. El deţine, între altele, chitare care i-au aparţinut lui Elvis Presley, John Lennon sau Prince, precum şi manuscrisul original al ghidului Alcoolicii Anonimi scris de Bill Wilson în 1939.

Preţul de vânzare a centurii, stabilit duminică de Heritage Auctions, raportat de Sports Collectors Daily, a fost numit unul dintre cele mai mari plătite vreodată pentru un obiect de colecţie sportivă.

Muhammad Ali l-a învins pe George Foreman la Kinshasa, Zair (acum Republica Democrată Congo), prin KO în runda a opta, pentru a recupera coroana mondială la categoria grea. De menţionat că Foreman nu pierduse niciun meci până la confruntarea de la Kinshasa.

Ali, care a murit în 2016 la vârsta de 74 de ani, a păstrat titlul mondial WBC până în 1978, când a a fost învins de americanul Leon Spinks.

viewscnt
Articole similare