adplus-dvertising
You are here:

Cesar Cielo Filho, prima reacţie după ce David Popovici i-a depăşit recordul la Roma: ”Să fiu sincer, eu credeam că această zi nu va mai veni!”

Cesar Cielo Filho, prima reacţie după ce David Popovici i-a depăşit recordul la Roma: ”Să fiu sincer, eu credeam că această zi nu va mai veni!”

Alte sporturi

Comentarii

Sportivul David Popovici a câştigat, sâmbătă, medalia de aur în proba de 100 m liber, la Campionatul European de nataţie pentru seniori, la Roma. El a stabilit noul record mondial al probei.

Popovici a încheiat proba cu timpul 46.86, cel mai bun reuşit vreodată de un înotător din lume. Este un record mondial, record european, record mondial de juniori, record european de juniori şi record al competiţiei.

Precedentul record mondial, de 46.91, îi aparţinea brazilianului Cesar Cielo.

Pe locul doi s-a clasat Kristof Milak (Ungaria), cu timpul 47.47, iar pe trei a terminat  italianul Alessandro Miressi, cu timpul 47.63.

Sportivul român a ajuns în finală după ce în semifinale a reuşit timpul 46,98, care reprezenta recordul european de seniori, record al competiţiei, record european şi record mondial de juniori.

David Popovici va mai concura la Roma la 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4x100 m liber.

Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la CE de juniori în 2021 şi 2022 (şapte de aur), un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber).

După ce Popovici i-a depăşit recordul, brazilianul Cesar Cielo a reacţionat. El l-a felicitat pe român, dar a recunoscut că nu are chiar cele mai plăcute sentimente după ce a fost detronat. 

”Să fiu sincer, eu credeam că această zi nu va mai veni!”

”A venit ziua! Să fiu sincer eu credeam că această zi nu va mai veni… Recordul a rezistat atât timp şi foarte mulţi sportivi buni au vrut să îl bată, dar s-a întâmplat astăzi. David Popovici a doborât recordul mondial chiar în acelaşi loc unde am reuşit şi eu în urmă cu 13 ani.

Felicitările mele pentru Popovici. Trebuie să fim fericiţi pentru evoluţia nataţiei. Vreau să fiu sincer cu voi… Nu e ca şi cum am pierde recordul în bazin, dar simt un sentiment ciudat. Sunt fericit pentru nataţie, pentru Popovici care a muncit ca să reuşească asta, dar am sentimente ciudate. Voiam ca steagul Braziliei să rămână acolo”, a spus Cesar Cielo Filho.

viewscnt
Articole similare