Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj a dat lovitura! ”Noul Yeboah” face spectacol: 7 goluri în 9 partide! Ultima reuşită, din foarfecă

CFR Cluj a dat lovitura! ”Noul Yeboah” face spectacol: 7 goluri în 9 partide! Ultima reuşită, din foarfecă

CFR Cluj

Comentarii

Strategia celor de la CFR Cluj, de a recruta tineri fotbalişti din Africa, pare să dea roade!

În ultimii ani, CFR Cluj a transferat aproximativ 10 jucători tineri de pe continentul african, în special din Ghana, în speranţa că îi vor transforma în jucători capabili să joace la echipele importante ale Europei.

”Noul Yeboah” e pe val

Efortul financiar nu este unul foarte mare, însă nici de neglijat. De obicei, jucătorii sunt aduşi liberi de contract sau pe sume modice (până în 100.000 de euro), cu contracte gândite foarte bine, modeste, dar care se pot rotunji în funcţie de performanţele reuşite.

Un prim jucător dintre aceştia a reuşit ”să scoată capul” în Europa. Este vorba despre internaţionalul ghanez Emmanuel Yeboah, cedat la Brondby, pentru 1.800.000 de euro. 

Practic, investiţia în jucătorii africani din ultimii ani a fost a fost estompată. Ardelenii chiar sunt pe plus după această vânzare.

În continuare, CFR Cluj pare să mai deţină încă un atacant de real talent, care ar urma să facă curând pasul către prima echipă a lui Andrea Mandorlini.

Este vorba despre Emmanuel Mensah, un atacant de 19 ani, adus la CFR Cluj în luna martie a acestui an, de la Young Apostoles.

Mensah nu a fost păstrat la prima echipă, ci a fost trimis sub formă de împrumut la CSM Sighetu Marmaţiei, în Liga 3, acolo unde are 7 goluri marcate în primele 9 etape de campionat.

Fotbalistul african face spectacol meci de meci, iar antrenorii celor de la CFR Cluj sunt foarte atenţi la progresul său. Dacă o ţine tot aşa, are şanse foarte mari să facă parte din lotul fostei campioane din stagiunea următoare.

În weekend-ul recent încheiat, Mensah a marcat două goluri pentru CSM Sighetu Marmaţiei, în victoria contra Olimpiei Satu Mare, scor 4-0.

Una dintre reuşite: de kinogramă! O foarfecă de la aproximativ 20 de metri, peste portarul advers.

Afla mai multe despre: emmanuel mensahemmanuel yeboah 

viewscnt
Articole similare