Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj a fost amendată de UEFA şi riscă să fie suspendată din competiţiile europene. Alte 10 cluburi au fost sancţionate

CFR Cluj a fost amendată de UEFA şi riscă să fie suspendată din competiţiile europene. Alte 10 cluburi au fost sancţionate

Fotbal

Comentarii

Vineri, UEFA a decis ca 11 cluburi din Europa să fie sancţionate din cauza încălcării regulilor de monitorizare financiară.

CFR Cluj a primit o amendă de 250.000 de euro din partea UEFA şi se află într-o perioadă probatorie de două sezoane pentru a-şi achita datoriile, pentru a nu fi exclusă din competiţiiile europene.

  • Sancţiunea este aplicată din pricina datoriilor neachitate pe care formaţia patronată de Neluţu Varga le-a adunat în ultimele sezoane.

CFR Cluj ar putea fi exclusă din Europa

Prima Cameră a Organismului de Control Financiar de la UEFA a finalizat prima evaluare a cerinţelor de solvabilitate impuse de noul Regulament de Licenţiere şi Sustenabilitate Financiară a cluburilor angrenate în competiţiile UEFA.

Aşadar, vineri au fost anunţate sancţiuni pentru 11 cluburi europene, printre care şi CFR Cluj, din cauza restanţelor financiare. Alte nume sonore sancţionate: Aris Salonic, FC Astana, Konyaspor sau Rijeka.

Iată ce spune comunicatul UEFA: 

Pentru CFR Cluj şi NK Osijek, excluderea este suspendată pentru o perioadă probatorie de două sezoane şi va fi pusă în aplicare numai dacă aceste cluburi nu vor îndeplini cerinţele de solvabilitate în sezoanele 2023/2024 şi 2024/2025”.

Aşadar, dacă CFR Cluj nu îşi rezolvă toate problemele financiare în următoarele două sezoane (2023/2024 şi 2024/2025), va fi exclusă din competiţiile europene.

Comunicatul dat de CFR Cluj

Ca urmare a ultimei decizii UEFA prin care clubul nostru a fost sancţionat, dorim să facem următoarele precizări:

Situaţia financiară în care ne aflăm astăzi este una asumată, şi, tocmai în acest sens, conducerea clubului face eforturi mari, de o bună perioadă de timp, să compenseze risipa făcută în anii trecuţi.

Ne aşteptam ca pe parcursul procesului de redresare, început în urmă cu mai bine de un an, să apară astfel de momente grele, dar am ştiut şi că, împreună, vom găsi întotdeauna soluţii. În consecinţă, am început un plan de optimizare de la care nu ne abatem în niciun moment. Mai mult, luăm această decizie, a comisiei UEFA, ca pe o motivaţie suplimentară pentru a ne dedica şi mai mult redresării financiare, în aşa fel încât sa ajungem un club performant şi sustenabil şi din punct de vedere financiar.

Decizia comisiei este una firească, dată fiind noua politică de sustenabilitate financiară a UEFA, care are drept unic scop susţinerea tuturor cluburilor în demersul acestora de „vindecare” economică.

Luam exemplul altor cluburi europene şi suntem convinşi că rezultatele de până acum, cu care ne mândrim, vor fi susţinute în continuare de un buget din ce in ce mai optimizat.

Vrem să asigurăm întreaga suflare CFR-istă că, indiferent de momentul în care ne aflăm, nu vom renunţa nicio secundă la obiectivele sportive pe care ni le-am propus”, a notat formaţia din Gruia.

Afla mai multe despre: cfr cluj 

viewscnt
Articole similare