Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

China ştia de invazia pe care o pregătea Rusia în Ucraina. Cerinţa specială a lui Xi Jinping pentru Vladimir Putin

China ştia de invazia pe care o pregătea Rusia în Ucraina. Cerinţa specială a lui Xi Jinping pentru Vladimir Putin
Comentarii

Un raport al serviciilor occidentale arată că oficiali chinezi le-au cerut unor înalţi oficiali ruşi, la începutul lunii februarie, să nu invadeze Ucraina înainte de terminarea Jocurilor Olimpice de la Beijing, notează New York Times, citând un reprezentant al administraţiei Biden.

Raportul indică faptul că oficialii chinezi aveau într-o oarecare măsură informaţii cu privire la planurile sau intenţiile de atac ale Rusiei înainte de începutul invaziei.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său chinez Xi Jinping la 4 februarie, înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Invazia a ucis peste 2.000 de civili ucraineni şi a distrus sute de structuri, case, spitale, grădiniţe şi facilităţi de transport, a anunţat, miercuri, serviciul de urgenţă al Ucrainei.

Organizaţia Naţiunilor Unite a estimat că peste 870.000 de persoane au fugit din Ucraina de la lansarea invaziei ruse, la 24 februarie, în ceea ce pare să devină cea mai mare criză de refugiaţi din Europa, din acest secol.

Afla mai multe despre: rusia 

viewscnt
Articole similare