Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Chivu a ratat transferul la Real Madrid dintr-un motiv INCREDIBIL: ”Uite, mă, ăştia mă iau la mişto” | EXCLUSIV

Chivu a ratat transferul la Real Madrid dintr-un motiv INCREDIBIL: ”Uite, mă, ăştia mă iau la mişto” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Cristi Chivu (42 de ani) este ultimul jucător român pentru care Real Madrid şi Barcelona s-au luptat pentru a-l transfera, însă, fără succes.

Se întâmpla în anul 2007, pe vremea când Cristian Chivu evolua pentru AS Roma şi era unul dintre cei mai apreciaţi jucători din Serie A.

Cristi Chivu a ratat transferurile la Barcelona şi Real Madrid

Real Madrid şi Barcelona reuşiseră să ajungă la o înţelegere cu AS Roma pentru transferul lui Cristi Chivu, însă Giovanni Becali a fost redate de netrecut!

Impresarul a ţinut foarte mult ca salariul lui Cristi Chivu, indiferent cu cine ar fi semnat, să fie de 4.000.000 de euro pe sezon.

Primul care s-a oferit să plătească acest salariu a fost patronul celor de la Inter, Massimo Moratti. Cu toate acestea, transferul de la Roma la Inter era considerat unul dificil, aşa că prioritate a avut un transfer în afara Italiei, la Real Madrid sau Barcelona.

Cu toate acestea, fostul internaţional român n-a mai ajuns nici la Real, nici la Barca. Cel puţin în cazul Realului, motivul pare unul incredibil: siesta!

Real Madrid nu l-a ales pe Pepe. L-a ales pe Chivu. Eu m-am întâlnit cu Predrag Mijatovic (n.r. - era director sportiv la Real), care se înţelesese cu Inter.

Eu vorbisem înainte cu Massimo Moratti (n.r. - fostul patron de la Inter), înainte, şi i-am zis: salariu de 4.000.000 de euro. 

După care, mă cheamă Franco Baldini la Roma şi îmi spune că Peja (n.r. - Mijatovic) e acolo. Roma se înţelesese cu Real Madrid pentru 17.000.000 de euro.

M-am întâlnit cu Peja şi îmi zice: ”Giovanni, vii la Madrid, mâncăm cu preşedinte, şi închidem tranzacţia”. Şi îi zic: ”Nu închidem. Eu nu vin pe 3.000.000 de euro. Eu vreau 4.000.000”.

M-am dus la Madrid. Era preşedinte Jose Ramon Calderon. Era la masă cu nişte investiori. Eu eram cu familia la Mallorca. M-am întâlnit cu Peja şi mi-a spus: ”Du-te la Ritz, ai camera rezervată, luăm cina cu preşedinte”.

M-am dus la Ritz, la recepţie, şi mi-au spus că nu există nicio rezerva de la Real Madrid. Am stat o oră, o oră şi jumătate. Nu era, că puteam să îmi rezerv eu, dar dacă mi-a zis Real Madrid. ”Ia uite, mă, ăştia mă iau la mişto!”.

Am luat avionul şi pac, plec la Mallorca. Când ajung la Mallorca, 20 de apeluri de la Peja: ”Băi, Giovanni am uitat să-i spun secretarei...”. Că acolo e pauza (n.r - siesta), de la ora 1 la ora 4 nu se mai lucrează în Spania. Toată lumea închide trei ore, după-amiază.

De la chestia asta m-am enervat. Bine, aveam promis de la Moratti, aveam dată parola, 4.000.000 de euro.

Barcelona s-a zgârcit la salariu

După care, trec cinci zile, mă cheamă Txiki Begiristain (n.r. - era director sportiv la Barca), că s-a înţeles cu Roma. M-am dus la Roma, mănânc cu el şi îi zic: ”Txiki, plecăm amândoi la Barcelona. Apoi, e plec la Madrid. Când ai 4.000.000 de euro mă chemi. La Roma avea 1.800.000 de euro”.

Şi îmi zice: ”Giovanni, că preşedintele de mi-a zis de 3.000.000 de euro, şi Roma la fel”. Şi i-am zis: ”Txiki, gândeşte-te. Sunt la Mallorca”. Dădeau 4.000.000 de euro şi ajungea la Barcelona.

Cred că sunt singurul agent care a refuzat Real Madrid şi Barcelona în decurs de 10 zile.  A jucat Chivu la Inter opt ani, cu câte 4.000.000 de euro pe sezon, plus primele avute”, a povestit Giovanni Becali, în cadrul emisiunii ”SportCast cu Sile”, de la Orange Sport.

Afla mai multe despre: real madridbarcelonachivugiovanni becali 

viewscnt
Articole similare