Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Chris Evert şi Navratilova, împotriva organizării Turneului Campioanelor în Arabia Saudită: "Un pas înapoi"

Chris Evert şi Navratilova, împotriva organizării Turneului Campioanelor în Arabia Saudită: "Un pas înapoi"

Tenis

Comentarii

Celebrele Martina Navratilova şi Chris Evert au declarat că organizarea Turneului Campioanelor în Arabia Saudită ar fi un "pas înapoi" pentru tenisul feminin, relatează bbc.com.

WTA a fost aproape de a organiza turneul din 2023 în Arabia Saudită, înainte de a opta pentru Cancun, Mexic.

Cu toate acestea, WTA ia în continuare în considerare posibilitatea de a muta evenimentul de final de sezon la Riad pentru turneele viitoare.

Navratilova şi Evert consideră că acest lucru "nu ar reprezenta un progres, ci un regres semnificativ" pentru acest sport.

Într-un editorial pentru Washington Post, cele două mari jucătoare - care au dominat tenisul feminin în anii '70 şi '80 - au descris WTA Finals ca fiind "bijuteria coroanei" circuitului feminin.

Ele au criticat Consiliul WTA pentru că nu a consultat jucătoarele cu privire la potenţiala mutare şi au cerut organismului de conducere să înceapă o "discuţie deschisă şi sinceră" pentru a se întreba "dacă "progresul" şi "angajamentul" sunt cu adevărat posibile" în statul din Golf.

Arabia Saudită a fost acuzată că se foloseşte de evenimente pentru a-şi "spăla" reputaţia din punct de vedere sportiv.

Reputaţia statului în ceea ce priveşte încălcarea drepturilor omului şi oprimarea femeilor a făcut obiectul unui control internaţional intens, iar boxul, Formula 1 şi golful au fost criticate pentru organizarea de evenimente în ţară în ultimii ani.

"Organizarea unui turneu acolo ar reprezenta un pas semnificativ înapoi, în detrimentul nu doar al sportului feminin, ci şi al femeilor", au declarat Navratilova şi Evert.

Afla mai multe despre: chris evertarabia sauditaturneul campioanelortenismartina navratilova 

viewscnt
Articole similare