You are here:

Cifre record pentru Borussia Dortmund. Ce cifră de afaceri impresionantă a avut clubul, deşi a încheiat campionatul doar pe locul 5

Cifre record pentru Borussia Dortmund. Ce cifră de afaceri impresionantă a avut clubul, deşi a încheiat campionatul doar pe locul 5
Comentarii

Borussia Dortmund, finalista ultimei ediţii a Ligii Campionilor, a anunţat o cifră de afaceri anuală record în istoria sa, cu 509 milioane de euro generate în sezonul trecut.

Această valoare, care nu ia în calcul indemnizaţiile de transfer, reprezintă o creştere cu 24 la sută în raport cu sezonul precedent, în ciuda unui loc cinci decepţionant în Bundesliga.

Dar această cifră de afaceri se explică, în principal, prin parcursul surprinzător al Borussiei în Liga Campionilor, unde a cedat în finală cu 0-2 în faţa lui Real Madrid. Creşterea drepturilor TV şi vânzarea produselor derivate, de asemenea, au contribuit la cifra de afaceri record.

"Este a 20-a mea conferinţă de presă anuală şi este, cu certitudine, una din cele mai satisfăcătoare", a declarat Hans-Joachim Watzke, proprietarul clubului, cu ocazia prezentării anuale a rezultatelor financiare.

Însă veniturile clubului din regiunea Ruhr sunt, fără îndoială, mai ridicate. Dortmund l-a vândut pe mijlocaşul englez Jude Bellingham la Real Madrid pentru 103 milioane euro în cursul perioadei luate în calcul.

Borussia Dortmund este singura echipă care evoluează în prima divizie a campionatului german cotată la bursă.

Afla mai multe despre: dortmund 

viewscnt
Articole similare