You are here:

Cine conduce voleiul românesc până în 2028! Ce obiective are Adin Cojocaru: "Aş vrea ca voleiul să fie mai sus, să fie calificări"

Cine conduce voleiul românesc până în 2028! Ce obiective are Adin Cojocaru: "Aş vrea ca voleiul să fie mai sus, să fie calificări"

Sporturi

Comentarii

Aproape şapte ore au ţinut alegerile de la Federaţia Română de Volei. Fostul preşedinte, Adin Cojocaru, şi-a păstrat funcţia, în timp ce posturile de vicepreşedinţi vor fi ocupate de Mihai Duţă şi de şeful Cristinei Neagu de la CSM Bucureşti, Iulian Pîslaru.

Adin Cojocaru, un nou mandat în fruntea voleiului românesc

149 de cluburi au fost reprezentate la alegerile Federaţiei Române de Volei pentru mandatul 2024 – 2028.

La Romexpo a fost agitaţie miercuri după-amiază. Alegerile pentru funcţiile de conducere ale Federaţiei Române de Volei au adus reprezentaţii a 149 de cluburi din cele 182 afiliate. Cu 148 de voturi pentru şi o abţinere, Adin Cojocaru, preşedintele în funcţie, şi-a asigurat un nou mandat. Acesta a rămas singur în cursă, după ce contracandidatul său, Marian Ştefan, şeful secţiei de volei a CS Rapid, s-a retras din cursă.

Deja cu 4 ani de experienţă ca preşedinte, Adin Cojocaru ştie că noul mandat nu va fi uşor, chiar dacă există deja proiecte deja începute.

„Încep mandatul prin a continua ceea ce s-a realizat în primii patru ani. Normal ar fi ca lucrurile ca fiind realizate anterior, mergând totuşi în continuitatea activităţii, lucrurile să fie mai uşoare. Eu ştiu însă foarte bine că niciodată nu a fost nimic uşor. Sigur nu va fi uşor, dar acum avem cumva experienţa necesară şi ştim ceea ce trebuie să facem, cum şi când trebuie să facem. Sperăm ca lucrurile să ni le facem noi mai uşoare” – Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Volei.

Principalul obiectiv al anului viitor o reprezintă prezenţa, după mai bine de patru decenii, a naţionalei masculine de volei la Campionatul Mondial din Filipine. Totuşi, nici partea juvenilă nu a fost uitată.

„Încercăm să ne focusăm acum pe lucrul cel mai important, Campionatul Mondial de la anul, din 2025 şi urmează toate tatonările necesare pentru a putea pregăti Campionatul European din 2026 organizat în România. Pentru partea juvenilă încercăm să continuăm proiectele pe care le-am realizat, cu găsirea de soluţii astfel încât echipele de under 13, 15, 17 şi 19 să aibă din ce în ce mai multe jocuri echilibrate şi cumva să reuşim să le creştem valoarea prin joc” – Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Volei.

În ceea ce priveşte colaborarea cu cei doi vicepreşedinţi, Adin Cojocaru e convins că aceasta va decurge fără probleme. În plus, experienţa lui Iulian Pîslaru ca director general al CSM Bucureşti, unde o are printre sportive şi pe Cristina Neagu, va ajuta voleiul românesc.

„Domnul Duţă a fost şi în mandatul anterior în această funcţie de vicepreşedinte, domnul Iulian Pîslaru e directorul CSM, directorul general al CSM, e un om de volei, un jucător valoros la vremea respectivă şi sigur prin ceea ce face la nivelul CSM, prin dezvoltarea acestui club, sigur va fi un suport pentru dezvoltarea jocului de volei. Mă voi baza pe cei doi astfel încât să putem duce până la capăt toate proiectele pe care ni le propunem” – Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Volei.

În ceea ce priveşte aşteptările de la finalul celor patru ani ai noului mandat, Adin Cojocaru spune că şi-ar dori ca naţionalele României să aibă prestaţii foarte bune la Campionatele Europene, astfel încât ambele să fie calificate la Mondialele din 2027.

„Aş vrea ca voleiul să fie mai sus din punct de vedere al clasamentelor mondiale, la nivelul fetelor şi al băieţilor. Mi-aş dori ca echipele de fete şi de băieţi să se califice la Campionatul European. Băieţii sigur sunt calificaţi, fetele să fie calificate şi să avem rezultate astfel încât să putem intra aşa cum am fost cu băieţii, să jucăm cel puţin sferturi de finală în 2026, ceea ce ne-ar aduce iarăşi foarte multe puncte pentru următoarele Campionate Mondiale, din 2027” – Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Volei.

 Mihai Duţă şi Iulian Pîslaru sunt vicepreşedinţii FRV

Aleşi în funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei, Mihai Duţă şi Iulian Pîslaru vor reface cuplul de pe banca tehnică a echipei feminine de volei Rapid de acum câţiva ani. Niciunuia nu-i trecea atunci prin cap că vor ajunge amândoi în conducerea federaţiei.

„Nu ne-am gândit absolut deloc atunci la asta. Nici eu, nici el nu ne-am gândit niciodată la funcţii. Iubim voleiul, ne-a dat totul, de asta am şi oferit foarte multe înapoi. E o mândrie şi o bucurie pentru mine că un coleg cu care am lucrat 4 ani, cu care, cu ghilimelele de rigoare, am dormit în acelaşi pat, ne-am chinuit, pentru că în vremurile acelea la Rapid eram şoferi, eram maseuri, nu aveam bani de benzină, contribuiam noi, antrenorii nu erau plătiţi” – Mihai Duţă, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Volei.

Rememorând cei patru ani petrecuţi deja în această funcţie, Mihai Duţă spune că prima jumătate a mandatului a fost o perioadă dificilă, din cauza contestărilor.

„Mandatul trecut a fost foarte greu, pentru că din păcate e în gena noastră de români, nu ştim să pierdem. Şi după cum ştiţi, primii doi ani de zile ni s-au pus beţe în roate. Am fost doar 5 oameni care eram recunoscuţi: preşedintele, cei doi vice şi doi membri, şi a fost foarte greu să ducem activitatea, să susţinem federaţia, să rezolvăm toate problemele, pentru că procesele s-au ţinut lanţ” – Mihai Duţă, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Volei.

În urma alegerilor de miercuri, noua conducere a Federaţiei Române de Volei pentru perioada 2024 – 2028 este următoarea:

Preşedinte: Adin Cojocaru

Vicepreşedinte: Mihai Duţă şi Iulian Pîslaru

Membri: Răzvan Roşu, Lucian Năstase, Adina Salaoru, Alin Mataizer, Ramona Ceamuru, Florin Voinea, Emilian Crihană, Marian Ştefan, Cornel Itu.

Afla mai multe despre: adin cojocaruadin cojocaru volei 

viewscnt
Articole similare