Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Alireza Beiranvand. Povestea incredibilă a iranianului care i-a apărat un penalty lui Ronaldo şi are numele scris în Cartea Recordurilor

Cine este Alireza Beiranvand. Povestea incredibilă a iranianului care i-a apărat un penalty lui Ronaldo şi are numele scris în Cartea Recordurilor

Cupa Mondială

Comentarii

Alireza Beiranvand, portarul naţionalei Iranului, s-a accidentat în minutul nouă al partidei cu Anglia, pierdută de asiatici cu 1-6, după ce s-a ciocnit cu un coechipier, la scorul de 0-0.

Beiranvand a părăsit terenul pe targă, şi a fost înlocuit de portarul de rezervă, Hosseini.

Alireza Beiranvand, nume de Cartea Recorduri

În 2016, într-un meci disputat contra Coreei de Sud, portarul Iranian a intrat în istorie, după ce a aruncat un balon pe o distanţă de 61 de metri.

Guiness Record a considerat că Beiranvand a reuşit cea mai lungă aruncare din istorie, şi l-a premiat cu o placă personalizată.

Tatăl i-a rupt mănuşile de portar

Beiranvand are o poveste de viaţă impresionantă.  În copilărie, tatăl său i-a rupt mănuşile de fotbal, deoarece acesta nu îşi dorea ca fiul său să fie fotbalist, ci păstor.

Beiranvand a făcut totul pentru a-şi urma visul. A lucrat în spălătorii auto, în fabrici de îmbrăcăminte, sau pizerii, în încercarea de a strânge banii necesari pentru a se antrena cu un club profesionist.

Conform indianexpress.com, iranianul l-a convins pe un antrenor să renunţe la o taxă de 200.000 de tomani (aproximativ 25 lei), pentru a se putea antrena cu un club local.

Beiranvand a devenit portarul titular al naţionalei Iranului, in 2015.

Penalty-ul apărat contra Portugaliei, momentul carierei pentru Beiranvand

Fără doar şi poate, Beiranvand a trăit un vis la Campionatul Mondial din 2018.

În meciul din grupe, dintre Iran şi Portugalia, iranianul a apărat o lovitură de pedeapsă executată de Cristiano Ronaldo, în momentul în care echipa sa era în dezavantaj.

Iran a obţinut un punct în ultimul minut de joc, iar Portugalia a terminat grupa pe locul doi, lucru ce i-a adus faţă în faţă în optimi cu Uruguay, echipă ce a avut câştig de cauză.

Alireza Beiranvand joacă în ţara natală, la Persepolis. În carieră, acesta a mai trecut pe la Naft Tehran, Royal Antwerp şi Boavista. În momentul de faţă, portarul iranian, în vârstă de 30 de ani, este cotat de transfermarkt la 1.000.000 de euro.

Pentru naţionala Iranului urmează partida împotriva Ţării Galilor, pe 25 noiembrie.

articol de Teodor Răducanu

Afla mai multe despre: alireza beiranvandportarcartea recordurilorpoveste 

viewscnt
Articole similare